DAX: elke terugval wordt gekocht

De DAX beleeft een krachtige opwaartse trend, waardoor beleggers die hiertegen ingaan voorzichtig te werk moeten gaan. De recente koersdip toont dit duidelijk aan: de Duitse beursindex negeerde de negatieve signalen en bereikte snel een nieuw recordhoogte van 17.973 punten.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Nieuw Recordhoogte

Na het sluiten van de genoemde koerskloof volgde snel een nieuw recordhoogte van 17.973 punten. Als gevolg hiervan maakt de aandelenindex zich nog steeds geen zorgen over de huidige overbought marktconditie (bijvoorbeeld RSI met een waarde van 77). In plaats daarvan komt de volgende duizend en daarmee de ronde 18.000-grens binnen absoluut bereik.

Drempels en Risico’s

Net boven – bij 18.068 punten – wacht met de 261,8% Fibonacci-projectie van de adempauze van december/januari een van de weinige overgebleven hindernissen in het “onbekende gebied”. Maar ook vanuit risicoperspectief biedt de huidige koersontwikkeling een belangrijke oriëntatiehulp.

Belangrijke Oriëntatie voor Beleggers

DAX heeft onlangs verschillende dieptepunten uitgedrukt op een goed niveau van 17.600 punten. Beleggers kunnen de stop-loss naar dit niveau verplaatsen om winsten veilig te stellen.

Niveau Type
18.068 Weerstand
18.000 Weerstand
17.973 Weerstand
17.600 Steun

Conclusie

In conclusie, de sterke opwaartse trend van DAX en de bereidheid van beleggers om elke terugval te kopen, wijzen op een voortdurende positieve marktstemming. Beleggers moeten echter voorzichtig blijven en hun posities nauwlettend in de gaten houden, gezien de huidige overbought marktomstandigheden en mogelijke risico’s.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.