Deutsche Post: aandeel kopen of verkopen?

De afgelopen weken heeft het aandeel van Deutsche Post het moeilijk gehad. De koersdalingen van 47 EUR naar 38 EUR hebben hun weerslag gehad op de jaarlijkse prestaties, waarbij het aandeel op de derde laatste plaats staat in de prestatieranglijst van alle DAX-titels.

Technische Analyse

Vanuit een technisch oogpunt levert het aandeel een schoolvoorbeeld voor het voortzetten van oude trendlijnen. Onlangs was er een typische terugval naar de voormalige dalende trendlijn sinds september 2021 (momenteel bij 38,01 EUR). In combinatie met de onderste Bollinger Band (momenteel bij 37,69 EUR) ontstaat hier zelfs een belangrijke kruissteun.

Fundamentele Analyse

Mogelijk komt er momenteel nog een fundamenteel argument bij. Vorige week was er een insideraankoop in het aandeel van Deutsche Post door de CEO – vaak niet het slechtste teken. Een verdere “ondersteuning” bestaat in de vorm van het dieptepunt van oktober 2023 bij 36,03 EUR en vooral in de vorm van het dieptepunt van 2022 bij 29,68 EUR.

Conclusie

Alles bij elkaar bevindt het aandeel zich op zijn best in een zijwaartse fase. Juist dan bieden kortingscertificaten vaak aantrekkelijke zijwaartse rendementen, vooral omdat de onderstaande producten rekening houden met de genoemde terugtrekkingsgebieden. Het is dus duidelijk dat zowel technische als fundamentele factoren een rol spelen in de prestaties van het aandeel Deutsche Post.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.