Inspelen op correctie goud

Voor beleggers die van mening zijn dat de goudprijs inmiddels zover is opgelopen dat een correctie op korte termijn zeer tot de mogelijkheden behoort is een belegging waarbij men kan verdienen aan de daling van de goudprijs interessant. Ondergetekende durft over de langere termijn perspectieven van goud niet direct een harde uitspraak te doen daar de koers van goud gedreven wordt door sentimenten en niet of nauwelijks door fundamenten. Wel is een waarschuwing voor goudbeleggers die pas recent zijn ingestapt op zijn plaats. Maar een correctie op korte termijn – zelfs al zou dat een correctie in een lange termijntrend zijn – is alleszins denkbaar.

Tip van de week: Koop: Proshares Ultrashort Gold (GLL)

Vandaar deze ETF. Het mooie van deze ETF is dat bij een daling van de goudprijs de ETF twee keer zo hard stijgt. Er zit dus een hefboom in. Wanneer goud bijvoorbeeld met 10 % daalt, stijgt deze tracker met 20 %.

Het zal u niet verbazen dat er vorig jaar een verlies (in USD) werd gerealiseerd van ruim 45 % en dit jaar YTD van 38 %.

Desondanks een mooie belegging wanneer goud gaat corrigeren.

De ETF wordt verhandeld op de NYSE.

Datum advies: 11 oktober 2010
Koers: $ 31,70
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US74347W7184

Ondergetekende evenals de redactie hebben zelf geen positie in deze belegging.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Discussieer mee over goud op ons goudforum: klik hier

3 gedachten over “Inspelen op correctie goud”

 1. Goud is al lang in waarde gedaald…juweliers hebben het moeilijk omdat ze tegen een veelvoud vd goudwaarde verkochten.
  Nu de economie wat minder draait en goud gestegen is verkopen ze minder…

  Dus als de economie goed gaat koopt de consument goud tegen een veelvoud vd metaalwaarde van zijn/haar bonus…en als het minder gaat gaan we piepen dat goud duur is geworden?????

 2. “…daar de koers van goud gedreven wordt door sentimenten en niet of nauwelijks door fundamenten”
  Huh, is inflatie een sentiment? Heb je de grondstoffenprijzen de laatste twee jaar gezien? Goudkoersen die stijgen zijn een reactie op de fundamentele eigenschappen van een fiat geld systeem met torenhoge schulden en de daaraan gekoppelde centrale bank-trend van wereldwijde geldontwaarding. Dit is geen illusie of emotie, het is heel echt… Goud kan niet bijgeprint worden.

  Maar natuurlijk kan er nog steeds een correctie op de goudprijs plaatsvinden. Zeker in het geval van een wereldwijde beurscrash. Aandelen zullen dan alleen wel meer verliezen dan goud, vermoed ik.

  “Ondergetekende evenals de redactie hebben zelf geen positie in deze belegging.”
  Dat vind ik nou jammer. Het zou geloofwaardiger zijn als je wel positie neemt in wat je verkoopt.

 3. daar de koers van goud gedreven wordt door sentimenten en niet of nauwelijks door fundamenten”

  Dat ben ik niet met de schrijver eens, het fundament is er weldegelijk. Nog afgezien van het inflatieverhaal denk ik daarbij alleen al aan de nieuwe welvaartklasse die ontstaat in Azie en het Midden Oosten, vele miljarden mensen die een deel van hun inkomsten en bezittingen willen aanhouden in met name goud en zilver. Dat is ingebakken in hun cultuur en zal een stevig fundament zijn voor de toekomstige explosieve stijgingen in goud.
  (zie mijn verhaal op : Goud niet zo duur als het lijkt )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.