Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoera! Goudkevers worden negatief

Wij kregen vandaag een interessante e-mail in onze inbox. Het was van onze collega site slimbeleggen.com. Zij kregen een reactie van een van hun lezers die teleurgesteld reageerde op de recente ontwikkeling van de goudprijs. Die zakt in de afgelopen dagen door een technisch steunniveau waardoor de koers flink onder druk kwam. “De constante teleurstelling begint zwaar te wegen op de stemming, van de ‘goudgemeenschap’. Beleggers in goud, die al jaren wachten op de uitbraak, zijn het wachten stilaan zat”, aldus slimbeleggen.

Ze kregen in de voorbije dagen diverse teleurstellingen te lezen in de mailbox, zoals de onderstaande:

Source: slimbeleggen.com
Source: slimbeleggen.com

Als u een beetje tegendraads bent, betekenen dit soort berichten juist de start van een nieuwe stijging van de goudprijs. Als het sentiment zo negatief wordt dat zelfs trouwste “goudkevers” negatief worden dan kan kan dat mogelijk op een koopsignaal duiden. Sommige technische analisten volgen het sentiment onder beleggers als een contraire indicator. Een piek in het pessimisme duidt volgens hen aan dat aandelenkoersen klaar zijn om te gaan stijgen. Volgens hen hebben beleggers die een negatieve ontwikkeling van de markt inzien al de aandelen gekocht.

Heeft u een positie in goud, of bent u van plan in goud te stappen, lees hieronder onze tip!

We hebben een automatische handelssysteem gevonden die het prima doet. Het kapitaal is aangegroeid van $15.000 in januari 2012 naar maar liefst $76.000 op 21 juni 2017. Dat betekent een rendement van 400% ! Het gemiddeld rendement bedroeg ruim 93% per jaar. Vraag de gratis informatie aan.Meer Informatie >

Naar $1.400

Georgette Boele, analist bij ABN Amro voorziet een goudprijs van $1.400 voor het einde van volgend jaar. Voor het eind van dit jaar wordt een prijs van $1.300  verwacht. Op 11 april kwam de goudprijs boven het 200-daags gemiddelde uit. De prijs van het edelmetaal piekte op $1295 op 17 april. Sindsdien is de prijs met 5% gedaald naar $1.235 per ounce. Hierdoor kwam de goudprijs weer onder dat gemiddelde terecht. In het begin van het jaar hebben de lagere rente en de zwakkere dollar de goudprijs gestimuleerd. Daarnaast zijn de onzekerheid rondom de Franse presidentsverkiezingen en de spanningen met Noord-Korea een aanjager van de koers. Goud kwam weer onder druk te staan na een stijging van de reële rente en de dollar.

 

Georgette Boele verwacht op korte termijn een zijwaarts beweging en een gematigde stijging in de loop van dit jaar. Zij verwacht dat beleggers elke mogelijkheid van een stijging van de dollar zullen aangrijpen om de munt te dumpen. Daarnaast zullen ze elke mogelijkheid van de zwakte in de goudprijs aangrijpen om te kopen.

ABN Amro verwacht dus dat de dollar onder druk komt en de goudprijs gaat stijgen. Zij verwachten dat de renteverhogingen door de Fed in 2018 tegen het eind van dit jaar al ingeprijsd zijn en daarom beleggers hun positie in de dollar gaan verkopen.  De Amerikaanse dollar zal verzwakken omdat de reële rentes in de Verenigde Staten gaan dalen en de inflatie-groei mix in Amerika verslechtert. Dit zijn positieve ontwikkelingen voor de goudprijs.

Rendement van 400%

We hebben een automatische handelssysteem gevonden die het prima doet. Het kapitaal is aangegroeid van $15.000 in januari 2012 naar maar liefst $76.000 op 21 juni 2017. Dat betekent een rendement van 400% ! Het gemiddeld rendement bedroeg ruim 93% per jaar. Vraag de gratis informatie aan.Meer Informatie >

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

1 gedachte over “Hoera! Goudkevers worden negatief”

  1. De man is gewoon teleurgesteld en dat is wat anders dan negatief, ABN smijt met vreemde opmerkingen, je kunt er eigenlijk geen kant mee op.Tenzij je een beetje thuis bent in technische analyse dan ga je aan de slag, om er zo achter te komen of het loont om in goud te stappen….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.