Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

DAX maakt nieuw instappunt

De kwakkelfase van de afgelopen dagen werd plotseling doorbroken. De DAX volgde alsnog de lichtblauwe cyclus, maakte een nieuw instappunt onder de herstellende (bullish) rode cyclus. Daarop volgde de verwachte herstelbeweging. Die kan vandaag doorzetten, al bevindt de DAX zich nog enkele uren in een instapwaardige fase (kruising geel en lichtblauw). Daarin is enige turbulentie principieel mogelijk.

DAX 7 juli 2017
DAX 7 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

1 gedachte over “DAX maakt nieuw instappunt”

  1. Instappunt, of nieuwe..,geloof dat de indicator daar haaks op staat, tenminste zo is het afgelopen keren ook gegaan…

    Sentiment, je moet het even doorhebben, maar dan heb je ook wel wat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.