Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goudprijs terug naar het niveau van 2011/2012

Bijna ongemerkt sluipt de prijs van goud steeds verder omhoog. Een troy ounce kost nu meer dan $ 1.770. Dat is het hoogste niveau sinds 2012.

Een mogelijke verklaring is, dat beleggers zich steeds meer zorgen maken over de vooruitzichten van de wereldhandel en de hardnekkigheid van het coronavirus. Dat wil voorlopig van geen wijken weten, integendeel. Ook vragen ze zich waarschijnlijk af of het rendement op staatsobligaties de komende maanden wel gelijke tred kan houden met de reële inflatie.

Stijgende goudprijzen en lagere reële rendementen zijn de twee zijden van dezelfde munt en brengen tot uitdrukking dat beleggers risico-avers aan het worden zijn of dat ze zich zorgen maken over de groei.

De bekende klacht is altijd weer dat goud geen rendement kent, maar dat speelt niet langer. Het reële rendement op de 10-jaars Treasury bedraagt nu -0,67%. Dat was aan het begin van het jaar nog 0,13%.

Het beleid van centrale banken zal er voorlopig op gericht blijven de rente zo laag mogelijk te houden. Op die manier willen ze overheden een handje helpen om de negatieve effecten van het coronavirus de wereld uit te helpen.

De reële rente zal dus nog wel een tijdje negatief blijven en dan is goud een uitstekend alternatief. Ook veel hedge funds zijn die mening toegedaan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Goudprijs terug naar het niveau van 2011/2012”

  1. Avatar

    Stijgen en dalen, of ondersom, zit ingebakken in alles wat verhandelbaar is. Die verklaring kun je beter meegeven dan wat het meest voor de hand ligt, coronavirus. Goud maakt gewoon z’n rondje stijging, tot op zekere hoogte, zo moeilijk is dat niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *