Goudprijs: naar nieuwe hoogtes?

De goudprijs is de laatste tijd sterk gestegen en heeft zelfs de hoogtepunten van 2020, 2022 en 2023 overtroffen. Dit betekent dat goud nu in nieuw gebied is beland. Hiermee heeft het edelmetaal een nieuw record bereikt, met een hoogtepunt van maar liefst 2.195 dollar.

Verschillende indicatoren bevestigen deze stijging. De MACD en Aroon geven allebei aan dat er een nieuw koopsignaal is.

Waar liggen de volgende koersdoelen?

  • Op basis van de vlagformatie die vorig jaar is voltooid, zou de koers kunnen stijgen tot $2.250 USD.
  • De 138,2% Fibonacci-projectie van de daling tussen 2011 en 2015 ligt ook rond $2.254 USD.
  • De toppen van november 2022 en oktober 2023 vormen een nieuwe opwaartse trendlijn die tot $2.296 USD kan reiken.

Risicomanagement

De huidige koersgrafiek biedt ook handige richtlijnen voor risicomanagement. Beleggers kunnen hun stop-loss voor bestaande en nieuwe posities plaatsen op het niveau van de uitbraakniveaus bij $2.072/2.070 USD.

Conclusie

De goudprijs is sterk gestegen en er zijn verschillende indicatoren die suggereren dat de stijging nog door kan gaan. De koersdoelen van $2.250 USD en $2.296 USD lijken realistisch. Beleggers kunnen hun risico beperken door een stop-loss te plaatsen op $2.072/2.070 USD.

Bron: HSBC

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.