Een nieuwe kans voor BASF aandelen?

In de afgelopen jaren hebben de analisten van HSBC we niet veel aandacht besteed aan het aandeel van BASF. Dat had een goede reden, want sinds eind 2017 heeft het aandeel van dit chemiebedrijf zware tijden doorgemaakt. Nu lijkt er echter een belangrijk teken van leven te zijn voor het aandeel. Zij definiëren dit als een plotselinge stijging boven de recente pieken van net geen 50 EUR.

De Mogelijke Ommekeer

Als deze doorbraak lukt, kunnen beleggers de prijsontwikkeling sinds de lente van 2023 zien als een omgekeerde ‘schouder-kop-schouder’-formatie. Als we dit berekenen, zou een succesvolle ommekeer een potentieel van ongeveer 10 EUR kunnen onthullen. Dit zou meer dan genoeg zijn om op termijn zowel de 200-wekenlijn (nu op 53,65 EUR) als de dalende trend die begon in begin 2018 (nu op 55,96 EUR) te doorbreken. Beide veranderingen zouden het langetermijnbeeld van het BASF-aandeel aanzienlijk verbeteren.

Wat te Doen bij een Uitbraak?

In het geval van een uitbraak, biedt de huidige weeklaagte van 48,42 EUR een goede bescherming, wat tegelijkertijd een aantrekkelijke verhouding tussen kans en risico garandeert.

Conclusie

Als het aandeel van BASF de recente hindernissen kan overwinnen, staat het mogelijk aan de vooravond van een positieve trend. Dit zou een goed moment kunnen zijn voor beleggers om in te stappen, met een duidelijke strategie voor risicobeheersing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.