DAX: op naar de volgende duizend!

De DAX blijft stijgen op de beurs en heeft gisteren voor het eerst in zijn geschiedenis tijdelijk de grens van 18.000 punten overschreden. In totaal konden de Duitse standaardwaarden hun recordhoogte verder uitbreiden tot 18.001 punten.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Kracht van Duitse “Blue Chips”

De Duitse “blue chips” trekken zich nog steeds niets aan van de sterk gestegen RSI. Integendeel, nieuwe hoogtepunten en het feit dat elke kleine terugval wordt opgekocht, zijn beide tekenen van kracht. In dit “onontgonnen gebied” wordt het volgende doelwit bepaald door de 261,8% Fibonacci-projectie van de adempauze van december/januari (18.068 punten).

Langetermijnperspectief: 18.400 punten

In een langetermijncontext kan de koersontwikkeling van het afgelopen jaar ook worden geïnterpreteerd als een trendbevestigende schuifzone. Vanuit de hoogte van deze voortzettingsformatie volgt een koersdoel van ongeveer 18.400 punten. Op dit punt zullen sommige lezers een gevoel van “déjà-vu” ervaren, omdat we dit doel al eerder hebben bepaald via een omweg.

Als hulpmiddel gebruiken we het koerspotentieel van een formatie in de DAX-koersindex. Door hetzelfde aansluitingspotentieel over te dragen naar de Performance-Index, leidt dit tot een koersdoel van 18.375 punten – bijna identiek aan het eerder genoemde doel.

Niveau Type Waarde (Punten)
Huidig 18.001
Steun 1 Fibonacci 18.068
Weerstand 1 Koersdoel 18.375
Weerstand 2 Koersdoel 18.400

De DAX zet zijn indrukwekkende prestaties voort, met een sterke neiging om elke dip te kopen als een kans. Met de huidige trend lijkt het erop dat de DAX zijn weg naar hogere niveaus zal voortzetten, met een mogelijk doel rond de 18.400 punten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.