Reddit naar de beurs: moet u kopen?

Reddit lanceert later deze maand hun beursgang, maar moet u direct aandelen van dit socialemediabedrijf kopen? We bekijken dit hier van dichterbij.

De Reddit IPO: Een langverwachte gebeurtenis
De Reddit IPO is wellicht de meest verwachte beursgang van 2024 tot nu toe. Op maandag 11 maart kondigde het socialemediabedrijf aan dat het 22 miljoen aandelen zal prijzen tussen $31 en $34 per stuk. Het doel is om tot wel $748 miljoen op te halen met de beursgang en een waardering van ongeveer $6,4 miljard te bereiken.

Dit zou Reddit in de race plaatsen om een van de grootste IPO’s van het jaar te worden.

De opkomst van Reddit
Opgericht in 2005 door de kamergenoten Steve Huffman, Alexis Ohanian en Aaron Swartz aan de Universiteit van Virginia, groeide Reddit snel. Na de verkoop aan Condé Nast Publications in 2006, werd het in 2011 zelfstandig. In het vierde kwartaal van 2023 had Reddit gemiddeld 73 miljoen dagelijkse unieke gebruikers en 267 miljoen wekelijkse unieke gebruikers.

Volgens het bedrijf gaat de beursgang gepaard met de intentie om “onze missie verder te brengen, een sterker bedrijf te worden en zinvolle voordelen te bieden aan onze gemeenschap.”

De Reddit IPO in een notendop
Een IPO stelt een privébedrijf in staat om voor het eerst aandelen uit te geven op de beurs, waardoor het publiekelijk verhandeld kan worden. Hierdoor kunnen investeerders aandelen kopen en kan het bedrijf kapitaal ophalen voor verdere groei. Wat de Reddit IPO anders maakt, is dat werknemers van het bedrijf hun aandelen mogen verkopen tijdens de beursgang. Dit is vaak anders bij traditionele IPO’s.

Moet ik de Reddit IPO kopen?
Veel bekende figuren uit de techwereld waren vroege investeerders in Reddit. Onder andere OpenAI CEO Sam Altman en Peter Thiel investeerden aanzienlijke bedragen. Ondanks deze zware investeerders waarschuwen experts voor overhaaste beslissingen.

Volgens analisten van Trivariate Research hebben IPO-aandelen vaak een sterke eerste dag, maar de rendementen voor het eerste jaar zijn over het algemeen zwak. CEO David Trainer van New Constructs, een door kunstmatige intelligentie aangedreven onderzoeksfirma, beschouwt de Reddit IPO als een ‘junk IPO’, met een overgewaardeerde prijs.

Niettemin hangt de beslissing om Reddit-aandelen te kopen af van jouw persoonlijke investeringsdoelen en risicotolerantie. Als je ervoor kiest om bij de start van de handel Reddit-aandelen te kopen, doe dit dan met een klein bedrag dat je kunt missen.

Conclusie
De Reddit IPO wekt veel verwachtingen op, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Met gemengde meningen over de waardering en mogelijke impact op de eerste handelsdag, moet elke potentiële investeerder zorgvuldig afwegen of de Reddit IPO aansluit bij hun beleggingsstrategie en risicobereidheid. Investeer met mate en blijf alert op de marktomstandigheden.

Bron: Kiplinger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.