Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goudprijs binnenkort op $ 2.000 ?

Goudbeleggers zijn goed op weg om winst te maken. De stemming in de goudsector is uitstekend.

In de Verenigde Staten blijft het tekort groeien, is de inflatie laag en zijn er onzekerheden. De immense wereldwijde schuldenberg drijven steeds meer investeerders in de goudsector en zijn daarom positief voor de goudprijs. Technisch gezien is de prijs van het edelmetaal nog niet geconsolideerd. Als de weerstanden op $ 1,591 en $ 1,611 per troy ounce echter zijn verbroken, is de weg omhoog. Het volgende prijsdoel is $ 1.700 per troy ounce. En dit ondanks het feit dat de goudprijs in euro’s al een nieuw record van 1.460 euro heeft bereikt.

Ook dit jaar zullen vele tonnen goud in de ETF’s stromen, die vorig jaar al grote stijgingen konden noteren. De netto longposities op de futuresbeurzen zijn ook weer sterk gestegen. Een manier om te profiteren van de toenemende aantrekkelijkheid van goud is aandelen in goudbedrijven te kopen. De belegger hoeft zich geen zorgen te maken over veiligheid, zoals het geval is met fysiek goud.

Goed gepositioneerde goudbedrijven zijn onder meer GoldMining (ticker: GLDLF) (koers: $1,30) heeft een grote portefeuille goud- en goudkoperprojecten met gemeten en aangegeven middelen van 10,5 miljoen ounces goud en afgeleide middelen van 12,4 miljoen ounces goud. De projecten bevinden zich in Canada, Brazilië, Colombia, Peru en in de VS.

Bron: Jörg Schulte van Swiss Ressource Capital AG

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *