Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Robots zijn de betere aandelenanalisten

Analyserobots nemen meer evenwichtige en winstgevende investeringsbeslissingen dan hun menselijke collega’s, blijkt uit een recente studie. Ze adviseren onder andere minder om te kopen.

Machines kunnen binnenkort de leiding nemen op Wall Street. In elk geval nemen robots die aandelen analyseren winstgevende investeringsbeslissingen dan mensen. Dit wordt gemeld door persbureau Bloomberg, onder verwijzing naar een studie door wetenschappers van de Indiana University. De conclusie van de onderzoekers: Roboanalytici zijn niet alleen sneller en goedkoper dan vlees en bloed, maar ook succesvoller.

De auteurs van de studie hebben van 2003 tot 2018 meer dan 76.000 rapporten geëvalueerd, die afkomstig zijn van zeven verschillende fintechs van robo-analisten. Ze ontdekten dat geautomatiseerde analysediensten eerder aanbevelen om te verkopen en minder geneigd zijn om te kopen dan menselijke analisten. Omdat ze niet bevooroordeeld zijn en niet onderhevig zijn aan belangenconflicten, zijn hun aanbevelingen evenwichtiger dan die van hun menselijke collega’s, stellen de onderzoekers.

De druk op professionals op het gebied van human equity neemt toe

De aanbevelingen van analisten van Robo kunnen ‘substantiële rendementen voor individuele beleggers’ opleveren, zeggen de auteurs van de studie. Hun bevindingen kunnen de druk op financiële professionals van vlees en bloed verder vergroten. Machines dagen hun werk steeds meer uit. Wells Fargo Securities schat dat automatisering op Wall Street en in de banksector de komende tien jaar 200.000 banen kan kosten.

De analysebudgetten van banken krimpen, de toegevoegde waarde van aandelenanalyse wordt onder de loep genomen. “Voor ons is deze industrie klaar voor verandering,” citeert Bloomberg studie auteur Kenneth Merkley. Sceptici daarentegen stellen dat computerprogramma’s geen subtiele nuances in gesprekken kunnen waarnemen en begrijpen.

Automatisch systeem op de DAX

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Deze robot is niet bevooroordeeld en is dus is beter in staat om beslissingen te nemen.

Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt, dat is een rendement van 274%. Het systeem staat dit jaar op een winst.

Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *