Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Schalie-olie slachtoffer van zijn eigen succes

De overvloedige productie van schalie-olie is een van de oorzaken van de lage olieprijs. Die lage prijs beging nu de sector zelf op te breken. Die zucht namelijk onder een zware schuldenlast van $ 86 miljard die op korte termijn afbetaald moet worden.

Het probleem is echter dat veel van die schulden bestaan uit junkbonds, een zeer risicovolle belegging. Daarom is het voor veel bedrijven moeilijk om nieuwe kredieten te krijgen voor investeringen. Die zijn weer nodig om de kasstromen op peil te houden om de schulden af te betalen.

De gebeten honden bij beleggers zijn vooral bedrijven met veel junkbondschuld en producenten van aardgas. De prijs daarvan is gezakt naar het laagste niveau in 20 jaar. Die bedrijven moeten nu een forse premie betalen voor hun krediet.

Bedrijven die tussen nu en 2024 in de problemen kunnen komen vanwege hun hoge schuldenlast zijn o.m. Chesapeake, EQT en Antero Resources.

In feite is de schaliesector slachtoffer van het eigen succes. De groei is heel snel gegaan, maar daar kan de komende jaren een abrupt einde aan komen bij gebrek aan geld en kredieten. Het tempo van groei begint nu al af te zwakken !

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *