Goud: uitbraak volgens het boekje

Met het oog op het naderende einde van de maand en het kwartaal is het zinvol om de langetermijngrafiek van de goudprijs te analyseren. Naar alle waarschijnlijkheid zal het edelmetaal de hoogste kwartaalafsluitingsprijs in de geschiedenis bereiken.

Sinds 2020 vertoont de goudprijs een zijwaartse trend, fluctuerend tussen 1.700 USD en bijna 2.100 USD. Echter, onlangs brak het goud door naar een nieuw recordniveau van 2.218 USD, wat een interessante ontwikkeling aangeeft.

Kans op stijging tot 2.500 USD

De hoogte van de tradingrange (zijwaartse trend) biedt een potentiële stijging van 400 USD, wat neerkomt op een koersdoel van 2.500 USD. Dit koersdoel komt overeen met de 161,8% Fibonacci-projectie van de totale correctiefase tussen 2011 en december 2015.

Tussenstops op weg naar 2.500 USD

Op weg naar dit ambitieuze koersdoel ligt er een belangrijk tussenstation bij 2.254 USD, wat een Fibonacci-retracementniveau representeert.

Risicomanagement

Vanuit een risicoperspectief biedt de lange termijn koersgrafiek van goud ook waardevolle informatie. Om te voorkomen dat de uitbraak alsnog mislukt, is het belangrijk dat de oude uitbraakniveaus van 2.072/2.070 USD in de toekomst niet meer worden onderschreden.

Steun- en weerstandsniveaus goudprijs

Type Prijs (in USD)
Steun 2.072/2.070
Weerstand 2.254
Uiteindelijk Doel 2.500

Conclusie

De technische analyse van de goudprijs wijst op een potentiële stijging naar 2.500 USD. Dit koersdoel wordt ondersteund door verschillende factoren, waaronder de hoogte van de tradingrange, Fibonacci-projecties en risicomanagement.

Bron: HSBC

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.