DAX: succesvolle start van de Paasweek

Afgelopen vrijdag hebben we gewezen op het “Paasfenomeen” en de goede prestaties van de DAX in de week voor Pasen (zie “HSBC Dagelijkse Handel” van 22 maart). Een interessante opmerking die we hierover hebben ontvangen, is dat ook de week na Pasen aanzienlijk beter dan gemiddeld presteert.

Analyse van de Prestaties

In de tweede stap hebben we natuurlijk de berekeningen gedaan: Op basis van de gegevens sinds 1988 stijgen de Duitse “blauwe chips” in de twee weken rond het paasfeest gemiddeld met 2,08%. Tegelijkertijd is de kans op stijgende DAX-noteringen met 83% zeer, zeer goed. Beide waarden liggen aanzienlijk boven de historische gemiddelden.

Recordhoogte en Oververhitte Indicatoren

Gisteren konden de Duitse “blauwe chips” opnieuw een nieuw recordhoogte bereiken (18.286 punten). De keerzijde van de medaille is een RSI, die met een waarde van bijna 83 diep in het overbought-gebied noteert. Een oververhitte indicator is echter geen hard exit-signaal, maar eerder een aspect dat strikt stopmanagement vereist. Dit betekent dat u automatisch een order plaatst om te verkopen als de koers onder een bepaalde drempelwaarde daalt. In dit geval zou die drempelwaarde rond de 17.900 punten kunnen liggen.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Conclusie

De DAX is goed gestart aan de Paasweek, maar beleggers moeten voorzichtig zijn met oververhitting. Een strikt stop-loss-beleid is belangrijk om te voorkomen dat u te veel verliest als de koers daalt.

Technische analyse:

  • Index: DAX
  • Tijdsframe: Dagelijks
  • Periode: 1988 – heden
  • Prestatie rond Pasen: Gemiddelde stijging van 2,08%
  • Kans op stijging: 83%
  • RSI: 83 (oververhit)
  • Ondersteuningsniveau: 17.900 punten

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.