Pfizer-aandeel: is dit de bodem?

Sinds eind 2021 heeft het Pfizer-aandeel een neerwaartse trend doorgemaakt. In deze periode heeft het farmaceutische bedrijf een koersdaling van meer dan 60 USD naar slechts iets meer dan 25 USD ervaren. Maar nu is het de moeite waard om opnieuw naar dit aandeel te kijken.

Mogelijk herstel in zicht

Dit komt vooral door een aanzienlijke ondersteuningszone, omdat belangrijke dieptepunten sinds 2013 herhaaldelijk rond de 25 USD zijn gevormd. Op basis hiervan heeft het aandeel eind 2023 al een “Hammer” omkeerpatroon laten zien – in maart zou nu een “witte buitenkaars” kunnen volgen. Beide fenomenen tonen aan dat de krachtsverhoudingen tussen beren en stieren veranderen.

Indicatoren

De RSI, die voor het eerst sinds 2009 in oversold-gebied dook, en de historisch lage notering van de MACD op maandbasis onderstrepen de veranderende dynamiek.

Kansen voor Herstel

Een stijging boven het januarihoogtepunt op 30,27 USD kan het begin van een herstelbeweging markeren, met de mogelijkheid om een oude trendlijn op 30,18 USD te heroveren.

Bescherming van Uitbraakkans

Het handhaven van de eerder genoemde ondersteuningszone is essentieel om de kans op een uitbraak niet in gevaar te brengen.

Steun- en weerstandsniveaus Pfizer-aandeel

Niveau Type Belang
$25 USD Steun Belangrijke steunzone sinds 2013
$30,27 USD Weerstand Januari-hoogtepunt; herovering duidt op herstel
$30,18 USD Weerstand Oude trendlijn; bewaken voor uitbraak

Conclusie

Hoewel Pfizer de afgelopen tijd een neerwaartse trend heeft doorgemaakt, wijzen verschillende indicatoren en omkeerpatronen op mogelijke kansen voor herstel. Het is belangrijk voor beleggers om de ontwikkelingen rond de 25 USD nauwlettend in de gaten te houden, aangezien deze zone een cruciale rol speelt in het bepalen van de verdere koersbeweging. Met een mogelijke opleving in zicht, kan Pfizer binnenkort een interessant aandeel zijn voor beleggers die op zoek zijn naar kansen op de markt.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.