Een lichtpuntje voor BASF-aandelen

Het lijkt erop dat er “licht aan het einde van de tunnel” is voor het BASF-aandeel, zoals we laatst hebben opgemerkt (zie “HSBC Daily Trading” van 14 maart). Dit optimisme komt voort uit een mogelijke omgekeerde schouder-kop-schouderformatie. Nu het aandeel de horizontale barrières rond de €50 heeft doorbroken, lijkt de langbesproken doorbraak te zijn bereikt en is de bodemformatie compleet. Volgens onze analyse is er potentieel voor verdere groei van ongeveer €10, met een koersdoel rond €60.

Obstakels op de weg

Op weg naar dit koerspotentieel zijn er echter nog enkele obstakels te overwinnen. De 200-wekenlijn (momenteel rond €53,68) en de dalende trendlijn sinds begin 2018 (momenteel rond €55,78) zijn belangrijke tussenpunten. Vooral de lange termijn trendlijn past goed bij het jaarlijkse hoogtepunt van 2023 rond €54,04. Het overschrijden van deze cruciale weerstand zou een tweede, grotere omkering aangeven.

Verdere uitdagingen

Na deze punten vormen de verschillende hoogte- en dieptepunten rond €56/€58, versterkt door de 50% correctie van de gehele stijging sinds 2008 (€58,33), de volgende weerstanden.

Bescherming van de doorbraak

De sleutel tot verdere stijging is het vasthouden van het niveau van €50,-. Zolang de koers boven dit niveau blijft, is de kans groot dat de stijging doorzet.

Steun- en weerstandsniveaus BASF aandeel

Niveau Type Beschrijving
€50,- Steun Belangrijk niveau om verdere daling te voorkomen
€53,68 Weerstand 200-wekenlijn
€55,78 Weerstand Dalende trendlijn sinds begin 2018
€56/58 Weerstand Verschillende hoog- en dieptepunten, versterkt door 50%-correctie
€60,- Doel Potentiële koersdoel op basis van bodemformatie

Conclusie

De technische analyse van het BASF aandeel laat een lichtpuntje zien. De uitbraak boven de €50,- is een positieve ontwikkeling en er is een potentieel koersdoel van €60,-. Echter, er zijn nog een aantal belangrijke weerstandsniveaus te overwinnen. Het niveau van €50,- is cruciaal voor verdere stijging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.