DAX: zeven op een rij!

Het lijkt wel alsof de DAX niet te stoppen is. De Duitse “blue chips” blijven stijgen van het ene hoogtepunt naar het andere. Ook deze week werd er een nieuw recordniveau bereikt (18.226 punten). De sterke opwaartse trend is nu al zichtbaar in zeven opeenvolgende witte weekkaarsen. Met het einde van de maand in zicht, lijkt zelfs het vijfde opeenvolgende witte maandkaarsje op hoger niveau in zicht. Maar wat zijn de mogelijke doelen naar het noorden toe?

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Analyse van de Koersontwikkeling

Als we de koersontwikkeling van het afgelopen jaar interpreteren als een zijwaartse beweging, dan wijst de hoogte van de voortzettingsformatie naar een koersdoel van 18.400 punten. Ondanks de euforie rondom de vele all-time highs, is de markt momenteel echter sterk oververhit. Zo noteert bijvoorbeeld de RSI zowel op dag- als op weekbasis met waarden van respectievelijk goed 81 en 78 duidelijk in het overgekochte gebied. Het actieve risicomanagement is daarom belangrijker dan ooit.

Ondersteuningsniveaus en Belangrijke Trends

De horizontale barrières rond de 17.900 punten bieden een eerste vorm van ondersteuning. Maar nog belangrijker is de trendlijn op weekbasis (momenteel rond de 17.714 punten), die de hoogtepunten van 2015 en 2021/22 met elkaar verbindt.

Conclusie

Hoewel de DAX momenteel schijnbaar onverslaanbaar is, zijn er wel tekenen van oververhitting in de markt. Een actief risicomanagement is daarom cruciaal. De horizontale ondersteuningsniveaus en de langetermijntrendlijn vormen belangrijke referentiepunten voor beleggers om de verdere koersontwikkeling te volgen.

Steun en Weerstanden DAX

Ondersteuning Weerstand
17.900 punten 18.400 punten
Trendlijn op weekbasis (17.714 punten)

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.