NXP: tweede kans voor beleggers?

Handelaars houden van uitbraaksituaties! Wat ze misschien nog meer waarderen, zijn uitbraaksituaties na langdurige zijwaartse fasen gevolgd door een terugval. Dit is momenteel de situatie bij het NXP-aandeel.

NXP Semiconductors is de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips. De letters NXP staan voor Next eXPerience. NXP is een wereldwijd opererende firma met vestigingen in 30 landen en met het hoofdkantoor in Eindhoven (HTC), Nederland.

De koers van NXP bewoog de afgelopen drieënhalf jaar in een brede band tussen $140 en $240. De onderkant van deze band komt overeen met het hoogste punt van vóór de coronapandemie in 2020. Na een lange periode van zijwaartse beweging, brak de koers onlangs uit naar een nieuw alltime high.

Uitbraak naar nieuw hoogtepunt

Interessanter is echter de blik naar boven, want met een nieuw recordhoogte is het technologieaandeel hier uitgebroken. De recente terugval vindt nog steeds plaats met een hoge relatieve sterkte volgens Levy, wat mogelijk een tweede kans biedt om in te stappen. Tegelijkertijd is een van de favoriete setups aanwezig, die een hoog momentum combineert met uitbraken uit technische consolidatieformaties.

Pullback biedt instapmogelijkheid

Na de uitbraak is de koers licht teruggevallen. Dit is een normale correctie na een sterke stijging. De koers bevindt zich nu in een gebied met een hoge “Relatieve Sterkte”, wat erop duidt dat de aandelen nog steeds sterk zijn.

Deze daling biedt mogelijk een tweede kans voor handelaren om in te stappen, vooral voor degenen die de eerdere uitbraak hebben gemist.

Technische Indicatoren suggereren Voortzetting

Technische analyse wijst op een mogelijk vervolg van de opwaartse trend, met een potentieel vervolg van ongeveer $100 vanaf het huidige niveau. Deze voorspelling wordt ondersteund door Fibonacci-projecties, die twee belangrijke tussenliggende doelen markeren op $281 en $307.

Belangrijke niveaus om in de gaten te houden

Om de uitbraak te bevestigen, is het belangrijk dat de koers niet onder de $229 zakt. Dit is het hoogste punt van september 2021.

Steun- en weerstandsniveaus NXP-aandelen

Type Waarde (in USD)
Steun 140
Weerstand 240
Tussentijdse doelen (Fibonacci-projecties) 281, 307
Belangrijk niveau om te behouden 229

Conclusie

Het aandeel van NXP biedt nu een goede kans voor beleggers. Door een sterke groei en een kleine terugval, die nog steeds een hoge relatieve sterkte laat zien, kan dit een goed moment zijn om te investeren. Maar zoals altijd bij beleggen, is het belangrijk om alert te blijven en de ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.