Goud: is de correctie voorbij?

De goudprijs is dit jaar met bijna 15% gestegen. De afgelopen weken was er echter een periode van daling, ook wel een correctie genoemd. Sommige analisten zagen in de grafieken signalen voor een verdere daling, in de vorm van een schouder-kop-schouderformatie (zie grafiek). Onlangs brak de goudprijs echter uit boven een belangrijke trendlijn die al sinds 2018 standhield.

Mogelijk einde van de correctie

De recente koerswinsten hebben hier bijna nog meer aan bijgedragen. De prijs heeft recentelijk de 50-daagse bewegende gemiddelde en de kortetermijncorrectietrend doorbroken (momenteel rond USD 2.339/2.342), wat suggereert dat de correctiefase na de recordhoogte van USD 2.450 op 20 mei kan worden gezien als een klassieke vlagformatie.

De recente uitbraak wordt ondersteund door een nieuw koopsignaal van de MACD-indicator. Volgens de formatie zou een terugkeer naar de recordhoogte van USD 2.450 kunnen worden verwacht, met een mogelijk koersdoel van USD 2.600.

Voor beleggers die zich afdekken tegen neerwaartse risico’s, vertegenwoordigen niveaus rond USD 2.342/2.339 belangrijke punten om in de gaten te houden.

Conclusie
De recente ontwikkelingen in de goudprijs suggereren dat de correctiefase mogelijk voorbij is en dat verdere prijsstijgingen kunnen worden verwacht, ondersteund door technische indicatoren en patroonformaties op de grafieken.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.