DAX op weg naar 19.200

Gisteren, op Onafhankelijkheidsdag in Amerika, was de handelsactiviteit aanzienlijk lager dan normaal. Dit leidde tot een beperkte fluctuatie van minder dan 100 punten voor de DAX. Ondanks deze beperkte beweging, wisten de Duitse blue chips belangrijke weerstanden te doorbreken. Ze stegen boven de recente correctietrend en de 50-dagenlijn, die momenteel op 18.346/18.402 punten ligt.

Bevestiging van de opwaartse trend
Deze uitbraak kan worden gezien als een bevestiging van de opwaartse trend. De consolidatie van de afgelopen twee maanden kan worden geïnterpreteerd als een “bevestigende consolidatievlag”, wat duidt op een gezonde pauze in de stijging die juist de kracht van de trend versterkt.

Procyclisch koopsignaal
Als gevolg van deze uitbraak is er nu een procyclisch koopsignaal voor beleggers. De vorige all-time high van 18.893 punten komt weer in beeld, met zelfs een koersdoel van rond de 19.200 punten op basis van het niveau van de vorige koersstijging.

Stop loss om uitbraak te beschermen
Om te profiteren van deze kans is het belangrijk om te voorkomen dat de koers terugvalt in de beschreven correctievlag. Beleggers kunnen de eerder genoemde dalende trendlijn gebruiken als een “stop loss” op de korte termijn om verliezen te beperken.

Conclusie:
-DAX breekt uit na succesvolle consolidatie.
-Koopsignaal voor beleggers.
-Opwaartse trend bevestigd.
-Koersdoel 19.200 punten.
-Stop loss gebruiken om uitbraak te beschermen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.