Pak 17% op Deutsche Telekom

Het aandeel Deutsche Telekom heeft recentelijk in stilte de hoogtepunten van april 2023 en januari 2024 doorbroken, met een prijsniveau van EUR 23,13/23,40. Dit markeert het hoogste punt sinds 2001!

Opwaartse Trend Bevestigd

Het objectieve hulpmiddel “HSBC Trend Compass” signaleert een strategische bodemvorming op lange termijn en ondersteunt een ander koerspatroon, met verwijzing naar de recent doorbroken stijgende driehoek (zie grafiek). Wiskundig gezien suggereert de aanzienlijke omkering van de afgelopen twee decennia een koersdoel van EUR 25,50. De stijgende driehoek biedt zelfs potentieel voor verdere stijging richting de EUR 28-zone.

Risicobeperking en Strategie

Vanuit een risicoperspectief biedt de huidige prijstrend belangrijke richtlijnen. De uitbraakpunten rond EUR 23 kunnen worden gebruikt voor dichte afdekkingen, afhankelijk van de risicobereidheid. Alternatief kan de low voor het jaar tot nu toe op EUR 20,73 dienen als een strategische stoploss.

Hier is een tabel met de steunen, weerstanden en koersdoelen zoals genoemd in de tekst, inclusief de huidige koers van Deutsche Telekom:

Niveau Prijs (EUR)
Huidige koers 23,84
Steun bij uitbraakpunten (EUR 23) 23,00
Strategische stoploss (EUR 20,73) 20,73
Koersdoel op basis van omkering 25,50
Potentieel koersdoel 28,00

Conclusie

Deutsche Telekom bereikt een significante mijlpaal met zijn recente prijsbewegingen naar nieuwe meerjarige hoogtepunten. De technische indicatoren en grafiekpatronen ondersteunen verdere opwaartse potentie, mits de risico’s goed worden beheerd. Investors kunnen de ontwikkelingen nauwlettend volgen voor verdere koersstijgingen in de nabije toekomst.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.