USD/JPY op hoogste niveau sinds 1986!

De koers van het USD/JPY valutapaar heeft recent een opvallende stijging doorgemaakt, waarbij het hoogste niveau sinds 1986 werd bereikt. Dit illustreert hoe trends vaak verder gaan dan wat de meeste beleggers verwachten. Technische analyse, die trends volgt, benadrukt dit fenomeen.

Belangrijke weerstandslijn doorbroken:

In hun eerdere analyse (HSBC Daily Trading, 21 maart) benadrukten de analisten van HSBC het cruciale weerstandsgebied tussen JPY 148 en JPY 152. Dit gebied speelde herhaaldelijk een belangrijke rol in de prijsbewegingen van het USD/JPY valutapaar, en heeft dat al sinds de jaren ’80 gedaan. Ze stelden toen dat een doorbraak boven dit niveau een significante trendomslag zou signaleren en de voltooiing van een grote bodemformatie.

Stijgende driehoekpatroon bevestigd:

Naast de weerstandslijn bevestigde de koersontwikkeling van USD/JPY sinds de herfst van 2022 ook een bullish patroon, bekend als een stijgende driehoek (zie grafiek). Dit patroon suggereert een voortzetting van de opwaartse trend.

Nieuwe trendbevestiging en potentieel:

Met het doorbreken van zowel de weerstandslijn als de stijgende driehoekpatroon is er een sterke trendbevestiging voor USD/JPY. Dit opent de deur voor verdere stijgingen, met als potentieel doel het wiskundige projectiedoel van de hierboven genoemde JPY 20-driehoek. De sprong boven de hoogste koers van 1990, JPY 160.35, fungeert nu als een extra bevestiging van de bullish trend.

Conclusie:

De USD/JPY koers bevindt zich in een krachtige opwaartse trend, bevestigd door zowel trendlijnen als patronen. De recente doorbraak boven belangrijke weerstandsniveaus opent de deur voor verdere stijgingen, met potentieel aanzienlijke upside. Beleggers die handelen in USD/JPY dienen deze trend nauwlettend in de gaten te houden en te anticiperen op mogelijke koop- en verkooppunten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.