DAX: breekpunt nadert

Vandaag zullen de handelsvolumes in Duitsland waarschijnlijk aanzienlijk lager zijn vanwege de Amerikaanse feestdagen. Desondanks kwamen de zaken gisteren weer op gang in de aanloop naar de vakantie. Dit blijkt onder meer uit nieuwe recordhoogtes voor de S&P 500 (5.539 punten) en de Nasdaq-100 (20.187 punten). De DAX profiteerde ook van deze ontwikkeling.

Belangrijke Barrières

De aandelenbarometer staat nu voor de belangrijkste barrières die de laatste tijd herhaaldelijk zijn genoemd. Dit zijn de bovengrens van een mogelijke vlagconsolidatie (momenteel op 18.364 punten) en de 50-dagenlijn (momenteel op 18.402 punten).

Mogelijke Uitbraak

Als de uitbraak succesvol is, zou de positieve resolutie van het beschreven consolidatiepatroon een procyclisch koopsignaal voor beleggingen zijn. De beloning zou een hernieuwde poging zijn om de vorige recordhoogte van 18.893 punten te bereiken.

Een succesvolle uitbraak boven deze niveaus zou een koopsignaal kunnen zijn. Dit zou betekenen dat de stijgende trend (bullmarkt) zich voortzet met als doel een nieuw all-time high van 18.893 punten.

Beurssentiment

Ondanks de recordhoogtes is de stemming onder beleggers niet euforisch. Volgens de American Association of Individual Investors (AAII) daalde het percentage ‘bulls’ onder Amerikaanse beleggers vorige week van 44,5% naar 41,7%.

Conclusie

Ondanks de huidige recordhoogten en de positieve ontwikkelingen, blijft het sentiment onder Amerikaanse particuliere beleggers gematigd. Dit suggereert dat er ruimte is voor verdere groei, mits de DAX de belangrijke barrières kan doorbreken. Het blijft dus een spannende tijd voor beleggers.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.