Palantir extreem opwindend

De koers van Palantir Technologies (PLTR) bevindt zich sinds begin 2023 in een opwaartse trend. Na een recente correctie in de vorm van een klassieke vlagformatie, is de koers teruggekeerd naar het niveau van USD 20. Dit belangrijke steunniveau wordt versterkt door een Fibonacci-niveau (USD 20,80) en de 38-weeks lijn (momenteel rond USD 20,93).

Palantir Technologies Inc. is een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareplatforms voor big data-analyse. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denver, Colorado, en werd in 2003 opgericht door Peter Thiel, Nathan Gettings, Joe Lonsdale, Stephen Cohen en Alex Karp.

Aantrekkelijke koopkans met gedefinieerd risico

Deze steunzone vormt een cruciaal punt in de koersontwikkeling. Breekpunten boven of onder dit niveau kunnen richting geven aan de toekomstige koersbeweging. Voorzichtige beleggers kunnen nu instappen met een gedefinieerd risico.

Indicatoren wijzen op verdere stijging
De MACD-indicator, die de kracht en richting van de trend meet, geeft een nieuw koopsignaal af. Dit suggereert dat de opwaartse trend kan doorzetten.

Potentieel vervolg tot USD 29,29 en zelfs USD 33,50
Wiskundige analyse van de consolidatiepatroon wijst op een vervolgpotentieel van USD 5. Dit zou de koers kunnen opstuwen naar USD 29,29, het niveau van september 2021. Vervolgens kan de koers zelfs de piek van november 2020 op USD 33,50 bereiken.

Conclusie: spannende kansen voor Palantir
Palantir Technologies bevindt zich in een interessante positie. De recente correctie biedt een aantrekkelijke koopkans met een gedefinieerd risico. Indicatoren en koerspatronen wijzen op een verdere stijging richting USD 29,29 en mogelijk zelfs USD 33,50.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.