DAX: de cijfers die u moet weten!

Gisteren ging de DAX omlaag. Er waren twee belangrijke obstakels die de DAX niet kon overwinnen. Deze obstakels waren de 50-dagenlijn (nu op 18.398 punten) en de bovengrens van een mogelijke consolidatievlag (nu op 18.382 punten).

Dieptepunten en Hoogtepunten

Aan de andere kant werd het laagste punt van 26 juni op 18.046 punten getest. De DAX heeft de afgelopen handelsdagen een aantal belangrijke dieptepunten in dit gebied bereikt. Ook zijn er de cyclische dieptepunten op 17.970/17.951 punten. De lijn die de verschillende hoogtepunten sinds 2015 verbindt, bevindt zich nu ook op 17.905 punten.

Belangrijke Vangrails

We hebben dus de belangrijkste vangrails in de grafiek geschetst. De 18.000 punten aan de onderkant moeten worden verdedigd. Aan de bovenkant is er een “bullish” oplossing van de correctievlag nodig om de DAX weer op het pad naar succes te brengen.

Conclusie

De DAX bevindt zich op een kritiek punt, met zowel opwaartse als neerwaartse krachten. Het succes hangt af van het overwinnen van de huidige obstakels en het behouden van de 18.000 punten aan de onderkant. Het is een spannende tijd voor beleggers die de DAX volgen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.