Goud: Een veelbelovende beleggingsoptie voor 2024

In de wereld van beleggingen is goud altijd een betrouwbare keuze geweest. Maar in 2024 belooft het edelmetaal een bijzonder interessante optie te worden. Laten we eens kijken waarom.

Recordhoogtes

Het afgelopen jaar was opmerkelijk voor goud. In november bereikte het al de hoogste maandafsluiting in de geschiedenis, en deze succesreeks werd in december verder uitgebreid. De slotkoers van 2.063 USD aan het einde van het jaar heeft verstrekkende gevolgen.

Jaarlijkse prestaties

Ten eerste is nu ook op jaarbasis de hoogste ooit behaalde slotkoers genoteerd. Dit is een belangrijke indicator voor de prestaties van goud op de lange termijn.

Vergelijking met vorige records

Ten tweede willen we uw aandacht vestigen op het vorige recordhoogtepunt uit 2011 van 1.920 USD. In de afgelopen jaren heeft het edelmetaal herhaaldelijk geprobeerd deze hindernis duurzaam te overwinnen. Eindelijk, in 2023, werd het hoogtepunt van 2011 aan het einde van het jaar overtroffen.

Technische analyse

Technisch gezien komt er een grote schotelvorming bij, een grafiekpatroon dat aangeeft dat de huidige prijstrend mogelijk op het punt staat om te keren. Bij een duurzame sprong over de hoogtepunten rond 2.070 USD zou dit constructieve grafiekpatroon definitief voltooid zijn.

Conclusie

Al deze factoren maken de goudprijs in 2024 tot een spannende handelskandidaat. De “fijne afstelling” nemen we gedurende het jaar op deze plek voor op basis van de kortere tijdsniveaus. Houd deze ruimte in de gaten voor meer updates!\

Bron: HSBC

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.