DAX is oververhit

Het nieuwe jaar is begonnen en de Duitse aandelenindex, de DAX, vertoont tekenen van oververhitting. Dit artikel biedt een overzicht van de huidige marktsituatie en wat dit betekent voor beleggers.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 20% in drie maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Verhoogde volatiliteit

De volatiliteit in de DAX is aanzienlijk toegenomen, met een hoog-laag bereik van meer dan 300 punten. Na een nieuwe poging richting de 17.000 punten, was er een duidelijke “u-turn”, wat wijst op een mogelijke stemmingsverandering in de markt.

Oververhitte markt

De RSI, een indicator die de grootte van recente prijsveranderingen meet, blijft onveranderd in zijn bovenste extreme zone. Dit suggereert dat de Duitse aandelenmarkt oververhit is en mogelijk overgewaardeerd.

Mogelijke marktdaling

Als de Duitse standaardwaarden onder het correctie-dieptepunt van december op 16.624 punten vallen, zou er een kleine topvorming voltooid zijn, wat kan leiden tot een daling van de markt.

Conclusie

Een herhaling van de perfecte start van 2023 is dit jaar weinig waarschijnlijk, wat impliceert dat beleggers zich moeten voorbereiden op mogelijke uitdagingen en veranderingen in de markt. Het is belangrijk voor beleggers om deze signalen te herkennen en hun investeringsstrategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.