Zilver: aanzienlijke stijging verwacht in 2024

In de wereld van edelmetalen heeft zilver altijd in de schaduw van zijn “grote broer” goud gestaan. Maar zou 2024 het jaar kunnen zijn waarin zilver schittert? Laten we eens kijken naar enkele technische indicatoren die suggereren dat zilver een aanzienlijke prijsstijging zou kunnen zien.

Terugblik op 2023

In 2023 bleef de zilverprijs vrijwel onveranderd, eindigend op 23,76 USD, bijna hetzelfde als waar het begon (23,93 USD). Dit resulteerde in een klassieke “doji”, een term uit de candlestick grafiektechniek die een situatie beschrijft waarbij de openings- en sluitingsprijs van een bepaalde periode vrijwel gelijk zijn.

Het “Inside Year” Fenomeen

Interessant is dat het handelsbereik van 2023 binnen dat van het voorgaande jaar viel, wat resulteerde in een “inside year”. Een “inside year” is een term uit de technische analyse die een jaar beschrijft waarin de hoogste en laagste prijs binnen de hoogste en laagste prijs van het voorgaande jaar vallen.

Opgebouwde Bewegingsdynamiek

Deze technische indicatoren, samen met het feit dat de slotkoersen van de afgelopen drie jaar steeds in een smalle band tussen 23 USD en 24 USD lagen, suggereren een “opgebouwde bewegingsdynamiek” in de zilverprijs.

Toekomstige Vooruitzichten

Als de zilverprijs boven het hoogste punt van het afgelopen jaar op 26,13 USD stijgt, kan dit een signaal zijn dat de opgebouwde bewegingsdynamiek naar boven losbarst. Dit zou een gunstig moment kunnen zijn voor beleggers om te investeren.

Strategische Bescherming

Aan de andere kant, als de zilverprijs daalt tot de neklijn van de bodemvorming van het afgelopen decennium op 21 USD, zou dit een goed moment kunnen zijn voor beleggers om hun investeringen te beschermen.

Conclusie

Hoewel de zilverprijs in 2023 stabiel bleef, suggereren technische indicatoren een mogelijke aanzienlijke prijsstijging in 2024. Beleggers moeten echter altijd voorzichtig zijn en hun eigen onderzoek doen voordat ze investeringsbeslissingen nemen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.