Goud blijft in het middelpunt van de aandacht

Goud blijft ook in 2020 de aandacht trekken. Dit keer komt het hedgefund Bridgewater Associates met de voorspelling dat de prijs van dit goede nog wel 30% omhoog kan naar pakweg $ 2000 per troy ounce.

Bridgewater wijst op een reeks van al bekende factoren. De geopolitieke onrust in de wereld, de toenemende kloof tussen arm en rijk en de kans dat de Amerikaanse economie alsnog gaat vertragen. Het zijn allemaal factoren die bijdragen aan de volatiliteit op financiële markten en alleen daarom al zou goud onderdeel moeten zijn van elke beleggingsportefeuille.

 

Bridgewater wijst ook op de in hun ogen gewijzigde opvatting van de Fed over inflatie. Volgens Bridgewater is de Fed nu geneigd om meer dan ooit de inflatie naar een niveau van pakweg 2% te jagen. Verdere renteverlagingen liggen daarom in het verschiet.

Bridgewater vreest dat er er geen plan B is om de inflatie te beteugelen als die het gewenste niveau heeft bereikt. De geschiedenis bewijst dat de Fed hier niet goed in is.

Als dan ook nog eens de overheidstekorten blijven oplopen, dan moet de verstandige belegger wel voor goud kiezen. Een verzwakkende dollar is ook nog een goed motief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.