Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Deze cloudaandelen bieden kansen

Het gebruik van belangrijke IT-middelen via een cloud wordt voor veel bedrijven en particulieren steeds belangrijker. Niet alleen de grote tech-reuzen zoals Amazon, Alphabet en Microsoft profiteren echter van deze trend. Dat stelt Pierre Bonnet van finanzen.net

Een van de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste jaren is de onstuitbare opmars van Cloud computing. Het is niet langer nodig voor bedrijven om zelf een complete IT-infrastructuur te bouwen en te onderhouden. Ze kunnen nu terecht in the Cloud, waar ze op abonnementsbasis kunnen gebruik maken van diensten van aanbieders van vooral software.

Cloud oorlog- de strijd om suprematie

De Amerikaanse online retailer Amazon speelt al lang een leidende rol in de race om dominantie in de cloud computing-markt . Volgens een recent onderzoek van de zakenbank Goldman Sachs is deze rang nu overgenomen door concurrent Microsoft. Volgens dit, kiezen meer CIO’s en IT-managers momenteel voor de Microsoft Azure-oplossing dan voor AWS van Amazon. Beide platforms bieden hun klanten een uitgebreide service op het gebied van cloud computing. Volgens de Amerikaanse bank is Microsoft nu verreweg de populairste aanbieder van applicaties in de cloud. Desondanks realiseert Amazon momenteel een hogere totale omzet in de divisie en investeert ook zwaar in de uitbreiding.

Google’s ambitieuze doelen

De Goldman-studie concludeert echter dat, ondanks de enorme inspanningen van Amazon, Microsoft de komende drie jaar dominant zal blijven. Deze zogenaamde cloudoorlog, de strijd om suprematie in cloud computing, wordt niet alleen uitgevochten door Microsoft en Amazon, maar ook door Alphabet, de dochteronderneming Google. In 2018 zou de internetgigant zich ten doel hebben gesteld om tegen 2023 de nummer één op het gebied van public cloud te worden. Deze sector is echter nog grotendeels in handen van Amazon en Microsoft. Met een strategische overname kunnen de marktaandelen in deze lucratieve sector snel weer verschuiven.

Concurrentiedruk neemt toe

De enorme hype rond cloud computing heeft de afgelopen jaren geleid tot talloze startups. Relatief lage toetredingsdrempels hebben geleid tot een ware goudkoorts in de industrie. Volgens een onderzoek van PriceIntelligently is de concurrentie toegenomen van gemiddeld 2,6 concurrenten per bedrijf vijf jaar geleden tot momenteel 9,7 concurrenten per bedrijf.

Nieuwkomers overtuigen met verkoopontwikkeling

De baanbrekende omzettrends van veel cloudbedrijven overtreffen momenteel de verwachtingen. In het huidige kwartaal boekt S&P 500 een omzetgroei van ongeveer vijf procent, vergeleken met veel cloudsoftwarebedrijven tot 50 of 100 procent. Natuurlijk noteerden de relatief jonge bedrijven de grootste winst- en omzetstijgingen. De analisten verwachten dat nieuwkomers in de branche zoals CrowdStrike , PagerDuty en Slack een winststijging van 62, 40 en 34 procent laten zien. Deze enorme groeicijfers gaan echter ook hand in hand met hoge bedrijfswaarderingen. De bedrijfswaarde van Slack en CrowdStricke is 20 en zelfs 23 keer de omzet.

SAP – de laatste Duitse IT-gigant

Concurrenten Splunk , Zuora , Yext en Nutanix lijken iets goedkoper . Ze worden gewaardeerd op slechts 10,5, 5,6, 4,9 en 5 keer hun omzet en bieden nog steeds een verwachte winstgroei van 24, 24, 17 en 16 procent. Naast de talloze Amerikaanse softwarebedrijven kan het Duitse SAP ook gelden. Met een verwachte winst van ongeveer EUR 5,56 per aandeel is het aandeel nog steeds relatief goedkoop, ondanks de huidige recordhoogte. De huidige koers-winstverhouding is met een waarde van ongeveer 22 ligt zelfs ruim onder de P / E-ratio van Microsoft en Alphabet.

Saleforce – een pionier op zijn gebied

Met een P / E-ratio van ongeveer 62 is Saleforce niet een van de goedkoopste vertegenwoordigers van de sector, maar de cloudpioniers uit San Francisco worden beschouwd als meesters in hun vakgebied. De sleutel tot succes is de gerichte oriëntatie van het bedrijf op zijn klanten. Als leverancier van “Software as a Service” en “Platform as a Service”, begrijpt Saleforce vooral winst te maken met uitgebreid klantrelatiebeheer (CRM). Het aandeel steeg van 2017 tot begin 2020 van minder dan 75 dollar naar 179 dollar .

Cloud computing ETF’s zijn van groot belang

Beleggers die geïnteresseerd zijn in de trendindustrie van cloud computing, maar bang zijn om te investeren in individuele aandelen, kunnen nu ook beleggen in verschillende ETF’s die bedrijven uit de cloudindustrie ontvangen. Voor veel experts is er geen twijfel dat een dergelijke verbintenis zijn vruchten zou kunnen afwerpen, aangezien analisten de komende jaren een exponentiële groei in de sector verwachten. Insiders in de branche voorspellen een omzet tot $ 330 miljard in 2022. Ter vergelijking: in 2018 bedroeg de omzet in het cloud computing-gebied nog steeds $ 15,6 miljard. Dienovereenkomstig blijft het potentieel voor de sector op een zeer hoog niveau.

Toptrend 2020

Het cloud computing-bedrijf met miljarden dollars zal een van de absolute toptrends in de technologische industrie zijn in 2020. Het is momenteel nog niet duidelijk welke groep de race op de lange termijn gaat winnen. Het is echter onbetwistbaar dat de hevige concurrentie tussen de betrokken bedrijven aan kracht zal blijven winnen. In deze context kan niet worden uitgesloten dat er in de toekomst geen nieuwe en wendbare bedrijven meer in de branche komen en nieuwe verrassingen veroorzaken.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *