Goud: bescherm uw winst

De goudprijs heeft de afgelopen maanden een flinke stijging doorgemaakt. Beleggers die in goud hebben belegd, zien nu mooie winsten. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat u deze winsten behoudt? In dit blogartikel bespreken we de actuele technische analyse van goud en geven we tips om uw winst te beschermen.

Goud breekt uit boven trendkanaal

Op weekbasis is de goudprijs onlangs uitgebroken boven de trendkanal waar het sinds eind 2022 in zat. Dit is een positief signaal en duidt op een toename van de koopkracht. Echter, het is belangrijk dat deze uitbraak de komende weken wordt bevestigd. Dit betekent dat de goudprijs boven de grens van het trendkanaal moet blijven.

Op wekelijkse basis brak het edelmetaal recentelijk uit het opwaartse trendkanaal sinds de herfst van 2022 (bovenste grens momenteel op $2.322). Dit is een zeer goed teken en duidt zelfs op een verdere dynamiek van de trend.

Het is echter belangrijk om de beschreven uitbraak in de toekomst te bevestigen – dat wil zeggen, om de terugval in de genoemde trendkanaal te voorkomen.

Binnenstaafpatroon: verlies aan dynamiek
Op dit punt wordt het interessant, want vorige week heeft de goudprijs tegelijkertijd een zogenaamde binnenstaaf uitgedrukt. Dat wil zeggen, de schommelingsbreedte van de afgelopen vijf dagen bleef binnen het equivalent van de vorige week, wat wijst op een zeker verlies aan dynamiek.

Stop-Loss plaatsen om winst te beschermen
Een manier om uw winst te beschermen is door een stop-loss order te plaatsen. Dit is een order die automatisch wordt uitgevoerd als de goudprijs onder een bepaald niveau daalt. In dit geval zou u de stop-loss net onder de bovengrens van het trendkanaal kunnen plaatsen.

Als de bovenste trendkanaalgrens opnieuw wordt doorbroken, zou dit tegelijkertijd ook het besproken “binnenweek” naar beneden oplossen, waardoor dit niveau een kortetermijn stop-loss wordt om winst veilig te stellen. Dit doet echter niets af aan de goede langetermijnperspectieven van het edelmetaal.

Langetermijnperspectieven blijven gunstig
Ondanks de kortetermijnbewegingen blijven de vooruitzichten voor goud op de lange termijn positief, ondersteund door verschillende factoren die de vraag naar het edelmetaal blijven stimuleren.

Conclusie
Hoewel de recente ontwikkelingen in de goudmarkt duiden op enige verzwakking van de dynamiek, blijven de langetermijnperspectieven voor het edelmetaal gunstig. Het is echter belangrijk om de markt nauwlettend te blijven volgen en passende strategieën toe te passen om winsten te beschermen in het geval van een trendomkering.

Bron: HSBC

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.