Hypoport: bodemvorming bevestigd

Het koersverloop van het Hypoport-aandeel heeft recentelijk een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt, met de bevestiging van de bodemvorming. Deze bevestiging is gebaseerd op de recente sprong over het absolute sleutelniveau van ongeveer 200 EUR. In onze vorige analyse, gepubliceerd van 21 maart, wezen we al op de succesvolle vorming van een bodem sinds de herfst van 2022.

Hypoport SE is een in 2001 opgericht Duits bedrijf dat de rol vervult van een strategische en managementholding voor een groep technologiebedrijven voor de krediet-, vastgoed- en verzekeringssector.

We hebben als De Kritische Belegger dit aandeel vroeg onder de aandacht gebracht. Abonneer u ook op onze nieuwsbrief zodat u niets hoeft te missen. KLIK HIER

Bevestiging van uitbraak

Deze bevestigde uitbraak is niet alleen een positief teken op zich, maar wordt versterkt door een zeer hoge relatieve sterkte van 1,36. Dit suggereert dat de opwaartse trend van de afgelopen maanden naar alle waarschijnlijkheid zal worden voortgezet. Op basis van berekeningen kan het opwaartse potentieel, afgeleid van de hoogte van de onderste omkering, worden geschat op ongeveer 100 EUR.

Om dit koerspotentieel te realiseren, zijn echter belangrijke tussenliggende doelen vastgesteld. Zo worden het hoogste punt van augustus 2022 op 258,20 EUR en het overeenkomstige punt van juni 2022 op 273,00 EUR als belangrijke niveaus gezien op weg naar verdere groei.

Verdere argumenten
Als een extra argument hebben we onze objectieve evaluatie van de 160 Duitse standaardwaarden uit DAX, MDAX en SDAX op basis van in totaal zeven verschillende indicatoren aangevoerd. Gemeten aan deze criteria blijft het Hypoport-aandeel een goede indruk maken.

Stop-loss niveau
Voor beleggers die beleggen in de Hypoport-aktie is het belangrijk om een stop-loss niveau in te stellen. Dit is een niveau waarboven de positie automatisch wordt verkocht als de koers onverwachts daalt. Een geschikt stop-loss niveau voor de Hypoport-aktie is €218,60, het recente dieptepunt.

Punt Prijs (EUR)
Steun 1 200
Steun 2 (stop-loss) 218,60
Weerstand 1 258,20
Weerstand 2 273,00

Conclusie
De Hypoport-aktie heeft een belangrijke weerstandsniveau doorbroken en vertoont signalen die wijzen op een verdere stijging van de koers. De hoge relatieve sterkte, het opwaarts potentieel en de positieve indicatoren bevestigen dit beeld. Beleggers die in de Hypoport-aktie willen beleggen, dienen rekening te houden met een stop-loss niveau van €218,60.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.