Bitcoin faalt bij de test

Bitcoin heeft de geldtest niet doorstaan: vanwege zijn vluchtige waarde kan het crypto-actief niet als een valuta worden beschouwd. Dat oordelen de experts van de Bank for International Settlements (BIS).

“Maar het slaagde niet voor de test als valuta, niet voor de test als betaalmiddel – simpelweg omdat de waarde ervan zo sterk fluctueert.”

De BIS staat bekend als de “centrale bank van de centrale banken” en is eigendom van de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank, de Bundesbank & Co. De in Bazel gevestigde instelling werkt met hen samen aan modellen voor de uitgifte van digitale versies van traditionele valuta. . Het is belangrijk dat centrale banken de burgers financiële zekerheid bieden en manieren vinden om technologische innovaties toe te passen. Officiële digitale valuta kunnen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop geld werkt.

“De centrale banken concentreren zich op een instrument dat liquiditeit en zekerheid biedt en dat kan worden gebruikt in het wereldwijde betalingssysteem”, zei Coeure in een interview. “Daarom willen we kijken naar digitale valuta van de centrale bank. Crypto heeft zijn eigen plaats, maar het is anders – het is geen betaalinstrument.”

8 gedachten over “Bitcoin faalt bij de test”

  1. Met in beschouwing nemen van de DAI crypto zijn er reeds meerdere cryptovaluta aanwezig welke deze stabiliteit ruimschoots bieden. Er kan niet één enkel type als voorbeeld genomen worden voor alle bestaande crypto. Tevens zijn er genoeg valuta welke meer volatiel zijn dan de Bitcoin zelf en dus in deze test geen bestaansrecht hebben bij BIS?

  2. Tot nu toe proberen machtige banken tegen te houden dat crypto’s een succes worden. Meer acceptatie van crypto, betekent minder macht voor banken.

    1. Laat banken en instanties maar zeggen wat ze willen. Zolang wij als gewone mens er wel in geloven en er in investeren zal het zeker wel wat waard zijn.

  3. Volgens de richtlijnen van de banken niet. Misschien denkt de bevolking anders.
    Zijn de regeltjes van bankiers nog van deze tijd?
    Eigenbelang en zaken vullen dat zijn bankiers.

  4. Gelukkig is er XRP. Dat straks een betaalmiddel wordt overal. Dankzij Xumm ontwikkeld in NL kan je nu ook al je poetsvrouw of second hand aankopen betalen. Xrp zal 100x in prijs verhogen en instappen is nu erg interessant. Ripple xrp levert software aan 100en banken, bitcoin is een afleiding.. Zou als je btc hebt langzaam aan je exit strategy denken.

  5. Owkeee …k heb nog niet eerder gehoord van XRP…. IK GA KIJKEN hoe interessant dat kan en zal zijn !

    Thnks
    Gr. Danny

  6. Luister niet naar de eindeloze XRP verhaaltjes. Ripple werkt samen met banken, voor het gebruik van hun blockchain, XRapit is geen XRP benodigd. Sterker nog, Ripple heeft een rechtszaak aan z’n broek hangen vanwege onduidelijkheid is over XRP. Ik zou met een grote boog om XRP heen lopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.