Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tesla naar $ 700 of $ 3.000?

In februari haalde Elon Musk opnieuw de krantenkoppen toen de elektrische autofabrikant Tesla ongeveer $ 1,5 miljard investeerde in de digitale valuta Bitcoin. Tesla is van plan om in de toekomst betalingen in Bitcoin te accepteren voor aankopen van auto’s en andere producten. Voor Elon Musk was dat reden genoeg om een ​​koninklijke titel te verwerven in de interne hiërarchie van de elektrische autofabrikant.

Musk is nu de “Technoking van Tesla”, meldde het bedrijf. Maar ook CFO Zack Kirkhorn kreeg een “upgrade”. Zack draagt ​​nu de titel “Master of Coin”. Ondanks alle hysterie rond de digitale valuta Bitcoin, is de hype rond het Tesla-aandeel onlangs een beetje vervaagd.

Tesla 26 maart 2021

In ieder geval heeft analysehuis RBC Tesla gesteld op “Sector Perform”. Volgens een studie gelooft analist Joseph Spak dat de fabrikant van elektrische auto’s in het eerste kwartaal van het boekjaar 170.000 voertuigen zal verkopen – dat zou een stijging van 92 procent zijn ten opzichte van het voorgaande jaar. Zijn oorspronkelijke voorspelling was echter 182.000 voertuigen. De consensusschatting voor het jaar is 831.000 voertuigen. Door het tekort aan halfgeleiders waar de hele auto-industrie mee kampt, ziet hij hier risico’s. Zijn koersdoel voor het aandeel is nog steeds $ 700.

De oprichter van Ark Invest, Cathie Woods, is veel optimistischer. Woods gelooft dat een koers van $ 3.000 per Tesla-aandeel realistisch is in 2025. Wood voorspelt dat tegen 2025 tussen de 5 en 10 miljoen voertuigen tegen lagere kosten zullen worden geproduceerd. Bovendien heeft Tesla een geweldige kans om tegen 2025 volledig autonoom rijden mogelijk te maken.

Wood gaat er ook van uit dat Tesla tegen die tijd een robo-taxiservice zal starten.

Feit is dat de hype rond het Tesla-aandeel de laatste tijd wat is afgenomen. De aandeelhouders van Tesla hadden een hekel aan het vage opleveringsdoel voor 2021: in plaats van een specifiek doel, verklaarde Musk dat een groeipercentage van 50 procent zou worden nagestreefd.

Daarnaast reageerden de investeerders ietwat geïrriteerd, aangezien de volledige zelfrijdende functionaliteit in de bètaversie, die Tesla nu met 2.000 klanten test, niet helemaal aan de verwachtingen voldoet.

Het aandeel staat omstreeks 16:38 uur op een verlies van 2,38% op $625,18.

Bron: deraktionaer.de

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *