10-jarige Duitse rente: belangrijk moment!

Gisteren hebben we de 10-jarige rente in de VS nader bekeken. Vandaag richten we onze aandacht op onze Duitse tegenhanger. Ook hier bevinden de rentetarieven zich op een spannend technisch niveau.

Lange Termijn Overzicht

Laten we beginnen met een langetermijnperspectief: sinds 1997 is er in de halfjaarlijkse grafiek een neerwaartse trendlijn te zien die momenteel rond de 2,48% ligt en al bijna twee jaar een rol speelt.

Korte Termijn Overzicht

Wanneer we de kortere termijn bekijken, valt direct de 200-daagse lijn op, die momenteel ook rond de 2,48% ligt. Daarnaast vormen recente hoogtepunten rond 2,50% een belangrijke weerstandszone (zie grafiek).

Doorbraak met Significante Gevolgen

Het doorbreken van dit weerstandsniveau zou aanzienlijke gevolgen hebben, vooral omdat het een klassiek oplopend driehoekspatroon zou bevestigen. Volgens berekeningen zou dit patroon een potentieel bieden voor rentetarieven tot wel 2,80%. Zelfs de meerjarige hoogtepunten rond 3% zouden dan weer in zicht komen.

Conclusie

De 10-jarige Duitse rente bevindt zich op een spannend technisch niveau. Een doorbraak van de weerstandszone rond 2,48% zou kunnen leiden tot een verdere stijging van de rente, met als potentieel doel 2,80% en zelfs 3%. Beleggers dienen deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.