DAX: kernondersteuning op het spel

De handel in de DAX van gisteren kan gerust worden beschouwd als een “non-event”. Een poging tot herstel werd snel tenietgedaan, waardoor er slechts een kleine verandering was ten opzichte van zowel de openings- als de slotkoers van de vorige dag. Als gevolg hiervan blijven de Duitse standaardwaarden precies binnen een kerngebied.

De correctie lijkt nog niet voorbij en het is nog niet duidelijk of de koersen verder gaan dalen. Wij verwachten wel aanhoudende heftige bewegingen.  Ons DAX-Easy systeem kan daar heel efficiënt op reageren. Het kan ook profiteren van een daling van de beurs. Vraag nu de gratis brochure aan. KLIK HIER

De Combinatie van Trendlijn, Bollinger Band en 50-Dagen Lijn

De afgelopen dagen hebben we al gewezen op de combinatie van de trendlijn, het onderste Bollinger Band en de 50-daagse lijn. Deze zone wordt gevormd door de combinatie van drie factoren:

  • Trendlijn: Deze lijn verbindt de verschillende hoogtepunten van 2015 en 2021/22 op weekbasis en ligt momenteel op 17.755 punten.
  • Onderste Bollinger Band: Deze band geeft de onderste grens van de normale volatiliteit van de DAX weer en ligt momenteel op 17.735 punten.
  • 50-daagse glijdende gemiddelde: Dit gemiddelde is een maatstaf voor de gemiddelde koers van de DAX over de afgelopen 50 dagen en ligt momenteel op 17.710 punten.

Bollinger Bands: Stille Getuigen van Gevaar

Het uit elkaar drijven van de grenzen van de volatiliteitsindicator is een stille getuige van de mogelijke voortzetting van de correctie in het tweede kwartaal. Een doorbraak van het eerder beschreven kerngebied zou een cruciale katalysator zijn voor verdere dalingen.

De “Bullish” Uitweg

Aan de andere kant zou een stijging boven de kortetermijndowntrend (op dit moment op 18.043 punten) een bullish signaal zijn, wat zou kunnen wijzen op een klassieke correctie in een opwaartse trend..

Conclusie

De DAX handelde gisteren binnen een beperkt bereik en vertoont tekenen van potentiële dreiging en kansen. De komende handelsdagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of de markt een verdere correctie ondergaat of dat er ruimte is voor een opwaartse beweging. Het is belangrijk om het gebied rond de trendlijn en het Bollinger Band nauwlettend in de gaten te houden, aangezien een doorbraak hiervan belangrijke signalen kan opleveren voor de richting van de markt.

Type Waarde (Punten) Beschrijving
Steun 17.755 Trendlijn die de verschillende hoogtepunten van 2015 en 2021/22 verbindt
Steun 17.735 Onderste Bollinger Band
Steun 17.710 50-dagen lijn
Weerstand 18.043 Kortetermijntrend

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.