Expert voorspelt enorme beurskrach

Bereid je voor op een daling van de S&P 500 met 30%, een herstel, gevolgd door een historische crash, waarschuwt David Brady. Hij voorspelt dat de Federal Reserve de markt zal ondersteunen vóór de verkiezingen. De analist zegt dat economische en geopolitieke krachten na de verkiezingen een marktinstorting zullen veroorzaken.

De correctie lijkt nog niet voorbij en het is nog niet duidelijk of de koersen verder gaan dalen. Wij verwachten wel aanhoudende heftige bewegingen.  Ons DAX-Easy systeem kan daar heel efficiënt op reageren. Het kan ook profiteren van een daling van de beurs. Vraag nu de gratis brochure aan. KLIK HIER

De dreigende daling van aandelen

Bereid je voor op een daling van de aandelen met 30%, een opleving vóór de presidentsverkiezingen, en dan een crash naar het laagste niveau in 14 jaar, waarschuwt een marktanalist.

De S&P 500 staat op het punt te dalen van een niveau van meer dan 5000 punten naar een 18-maanden dieptepunt van 3500 punten, zei David Brady in de laatste aflevering van de “Thoughtful Money” podcast.

Wie is David Brady?

Brady is een vermogensbeheerder, voormalig valutahandelaar en de auteur van “The FIPEST Report”, dat metalen en mijnbouw analyseert. Hij betoogde dat aandelen massaal overgewaardeerd zijn, beleggers veel groter neerwaarts risico lopen dan potentieel opwaarts, en een uitverkoop lijkt verzekerd.

De rol van de Federal Reserve

Hij voorspelde echter dat de Federal Reserve zou ingrijpen om de komende daling om te keren door de rente te verlagen en haar balans te laten groeien – vooral omdat de regering-Biden een sterke aandelenmarkt en economie wil hebben in aanloop naar de verkiezingen in november.

De economische druk

Hij waarschuwde echter dat het herstel niet lang zal duren gezien de toenemende binnenlandse en internationale druk op de economie.

“Mijn twee centen zijn op korte termijn een daling van 20-30%, maar dan reageert de Fed zoals altijd en gaat de markt omhoog,” zei Brady. “Na de verkiezingen gaan de aandelen een klap krijgen.”

De post-verkiezingsvoorspelling van Brady

“Ik verwacht dat de aandelenmarkt zal dalen vanwege wat er in de economie en elders in de wereld gebeurt,” zei hij over zijn verwachte daling na de verkiezingen.

Lijst van zorgen

Brady’s lijst van zorgen omvat inflatie die de afgelopen twee maanden is gestegen tot 3,5%, wat betekent dat de Fed de rente misschien langer hoog houdt. Hij wees ook op een toename van faillissementen, autovorderingen door wanbetalingen op autoleningen, creditcard wanbetalingen en een daling van de huizenprijzen.

Economie aan het infuus

“Dit zijn voor mij tekenen dat de economie aan het infuus ligt,” zei hij, eraan toevoegend dat meerdere buitenlandse oorlogen en druk op de banksector bijdroegen aan een sombere achtergrond.

Signalen van een afvlakkende markt

“Ik geloof dat de markt ook aan het afvlakken is, en er zijn bepaalde signalen die ik in de gaten houd die me zullen vertellen dat het tijd is om weg te wezen,” zei Brady. Die signalen omvatten een daling van de S&P onder de 5000 punten of een deinversie van de rentecurve, merkte hij op.

Overwaardering van de aandelenmarkt

“Ze zullen uiteindelijk allemaal de meest overgewaardeerde aandelenmarkt die we misschien sinds de Grote Depressie hebben gezien naar beneden halen,” zei hij over de talrijke tegenwinden.

Brady’s voorspelling voor de S&P na de verkiezingen

Brady suggereerde dat de S&P na de verkiezingen zou kunnen dalen tot ongeveer 1.000 punten, waardoor meer dan 14 jaar aan winst van de index zou worden uitgewist en deze terug zou worden gebracht tot het niveau van 2010.

“Ik zie dat we deze keer misschien wel een correctie van minstens 80% kunnen krijgen,” zei hij.

Is Brady de enige?

Brady is niet de enige die onheil voorspelt. Michael Burry van “The Big Short” roem, GMO mede-oprichter Jeremy Grantham, en gerenommeerde voorspeller Gary Shilling hebben allemaal ernstige waarschuwingen gegeven over wat er voor de markten en de economie in het verschiet ligt.

Positieve kanttekeningen

Toch is het de moeite waard om te benadrukken dat de Amerikaanse economie en aandelen grotendeels de doemdenkers hebben getrotseerd. Aandelen bereikten eerder dit jaar recordhoogtes, terwijl de inflatie aanzienlijk is afgekoeld, de werkloosheid dicht bij historische dieptepunten blijft, en de groei robuust is.

Bron: Business Insider

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.