fbpx
DozoDomo & https://flic.kr/p/9mGgtS

Lessen van Japan

De Japanse centrale bank pompt nog iedere maand 80 miljard in de economie in de hoop de inflatie aan te wakkeren tot 2%. Tot nu toe valt die inflatie tegen, maar is de staatsschuld opgelopen tot de hoogste in G20 landen. Dit beleid heet Abenomics genoemd naar Shinzo Abe, de premier van Japan. •Met een …

Lessen van Japan Read More »

Japandemonium

Japan zit al meer dan 20 jaar in een recessie. De schuld bedraagt ruim 350% ten opzichte van het Bruto Nationaal Product en de bevolking veroudert in rap tempo.

Japan kan en moet meer stimuleren

In het voorjaar van 2013 maakte Shinzo Abe in samenspraak met Haruhiko Kuroda, president van de Bank van Japan (BOJ) een gedurfd plan bekend om de deflatie te bestrijden.

Japan gaat nog veel meer geld bijdrukken

In april van dit jaar introduceerde de nieuwe premier Shinzo Abe in nauwe samenwerking met de eveneens nieuwe bankpresident Haruhiko Kuroda het zogenaamde drie pijlenbeleid.

Japan: opblazen die ballon!

Met het aantreden van Haruhiko Kuroda als gouverneur van de Bank of Japan begint een nieuwe fase in het wereldwijde spel van monetaire versoepeling. Heeft de belegger hier ook iets aan?

Japan in recessie

Gisteren bleek dat de economie in Japan over het eerste kwartaal met 3,7% op jaarbasis is gekrompen. De krimp was bijna twee keer zo groot als waar analisten op hadden gerekend.