Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Is de inflatie definitief terug?

Komt de inflatie terug en is het tijdperk van disinflatie daarmee ook voorbij? De vraag stellen is gemakkelijker dan te beantwoorden.

Ja, de inflatie lijkt een snelle comeback te maken. In de VS noteren de inkoopmanagers uit zowel de industriële als uit de dienstensector snel stijgende prijzen. Het prijsniveau is terug op dat van voor de financiële crisis. Daarnaast gaat ook de yield op de treasury omhoog. De spread tussen de 2-jarige en 10-jarige treasury is in vijf jaar niet zo groot geweest.

En dan de politiek. De Britse regering heeft een agressief fiscaal beleid voor de komende periode in werking gezet. Het fiscaal en monetair beleid gaan ook in het VK synchroon verlopen, zoals in zoveel andere landen.

En dan de banken. Jarenlang was deze sector een zielige achterblijver op de internationale beurzen. Daar lijkt nu definitief een einde aan gekomen. Bankaandelen laten nu zelfs de tech-aandelen achter zich en hebben die op ruime achterstand gezet van bijna 50%.

De inflatie is terug, maar is er daarmee ook sprake van een regime change? Al 40 jaar is de inflatie bijzonder laag en is de yield op obligaties tot onder 0% gedaald. Zijn die trends nu definitief voorbij? Er zijn toch nog steeds veel desinflatoire krachten werkzaam? Daarover later meer!

Welke sectoren en aandelen kunnen profiteren van een aantrekkende inflatie ? Wij hebben een rapport opgesteld die u gratis kunt aanvragen: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *