Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Maken waarde-aandelen een comeback?

Is de tijd van de stormachtige groei van de techaandelen voorbij? Steeds meer stemmen zeggen van wel. Ze wijzen daarbij op de ongelukkige combinatie van een stijgende rente en zeer hoge waarderingen. De stijgende rente knaagt aan de toekomstige winstgevendheid van de techsector. Ze wijzen ook op de snel toenemende populariteit van de Spac als bewijs dat er rot in de huidige markt zit.

Daartegenover verwachten ze een sterk herstel van de reële economie als er eenmaal voldoende vaccinaties gezet zijn. Die sterke economie zorgt ervoor dat de winstgevendheid van veel bedrijven vandaag weer gaat groeien en niet pas over 20 jaar of meer.

Kortom, deze stemmen verwachten dat na een bijna eindeloze periode van groeiaandelen waarde-aandelen weer populair gaan worden. Een bewijs voor hun stelling is the Russell 1000 Value Index. Die deed het in februari 6% beter dan het zusje, de Groei-index. Dat was de grootste outperformance sinds maart 2001. Na het barsten van de Internetbubbel in die periode brak een mooie periode aan voor waarde-aandelen en voor aandelen die gevoelig zijn voor de economische cyclus.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *