Source: frankieleon & https://flic.kr/p/9JLCpM

Inflatie wint aan kracht. Welke aandelen kunnen profiteren?

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Zo hebben wij u ruim van te voren gewezen op een oplopende inflatie. Analisten van …

Inflatie wint aan kracht. Welke aandelen kunnen profiteren? Read More »

moord en inflatie

Moord en inflatie

De titel van dit stuk verwijst niet naar een thriller die zich afspeelt in bankierskringen tussen Frankfurt en de zuidas, maar naar de moord op ons geld, de vernietiging van de waarde.

Inflatie: de verborgen belasting

The Voluntary Life heeft een ander interessant audio interview met me gedaan over inflatie. Hoeveel is het? Hoe kom ik tot mijn inschatting dat het ook vandaag nog steeds 5% per jaar is?

Wat mag een broodje kaas kosten?

Voor veel mensen is inflatie, ja zelfs veel inflatie, een natuurlijk gegeven. Laatst had ik een discussie met iemand. Er stond een kaart met daarop de prijs van een broodje kaas: € 2,75.

Olie blijft het zwarte goud

De prijs van olie zit weer in de lift. De barrière van $ 100 per barrel is moeiteloos genomen. Voorlopig kent de prijs maar één richting. The sky is the limit, zo schijnt het.