Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De beste en slechtst presterende welvaartsmarkten van de afgelopen 10 jaar

In een decennium kan er veel veranderen. Tien jaar geleden heeft de ineenstorting van Lehman Brothers de financiële markten van de wereld in een neerwaartse spiraal gezet, een katalysator voor jaren van economische onzekerheid.

China is de beste markt

Tegelijkertijd bereikte de sterke economische groei in China een hoge vlucht. Het land veranderde in een machine voor het creëren van rijkdom, en creëerde miljoenen nieuwe rijken die uiteindelijk een enorme impact zouden hebben op welvaartsmarkten over de hele wereld.

In Nederland kromp de markt met 7 procent.

Aziatische economieën ontwikkelen
In termen van pure welvaartsgroei komt niets in de buurt van landen als China en India. De omvang van deze markten, in combinatie met de snelle economische groei, hebben in de afgelopen tien jaar geleid tot een stijging met drie cijfers.

Voor ’s werelds twee meest bevolkte landen is het een tendens die naar verwachting zal voortduren in het volgende decennium, ondanks het feit dat veel inwoners van miljonairs migreren naar verschillende rechtsgebieden.

Mediterrane Malaise
Europese landen zagen het afgelopen decennium heel weinig groei, maar het Middellandse Zeegebied werd bijzonder zwaar getroffen. In feite liggen acht van de twintig slechtst presterende welvaartsmarkten van het afgelopen decennium langs de Middellandse Zeekust:

Welvaartsmarkten van het afgelopen decennium langs de Middellandse Zeekust
Welvaartsmarkten van het afgelopen decennium langs de Middellandse Zeekust

Europese lichtpuntjes
Er waren enkele lichtpuntjes in Europa gedurende dezelfde periode. Malta, Ierland en Monaco bereikten allemaal een positieve welvaartsgroei van meer dan 30 procent in de afgelopen 10 jaar.

Australië
Hoewel verwacht wordt dat snelgroeiende economieën als vruchtbare producenten van rijkdom zullen zien, is het veel verbazingwekkender wanneer volwassen markten zo sterk presteren. Singapore en Nieuw-Zeeland vallen onder die categorie, net als Australië, dat al een grote, volwassen welvaartsmarkt was.

Australië heeft onlangs zowel Canada als Frankrijk overtroffen om de zevende grootste vermogensmarkt ter wereld te worden, en alleen al vorig jaar migreerden daar meer dan 12.000 miljonairs .

Venezuela
De economische geschiedenis van Venezuela op de lange termijn is goed gedocumenteerd en het is geen verrassing dat het land het afgelopen decennium een ​​extreme inkrimping van de welvaart zag. Omdat door oorlog verscheurde landen niet in het rapport zijn opgenomen, staat Venezuela op de 90e plaats, die op wereldniveau de laatste is.

Korte termijn, lange termijn

In 2018 daalde de wereldwijde welvaart met 5% van $ 215 biljoen naar $ 204 biljoen.

Alle 90 landen gevolgd door het rapport ondervonden een negatieve welvaartstoename, terwijl de wereldwijde aandelen- en vastgoedmarkten krompen. Hier is een blik op de welvaartsmarkten die het afgelopen jaar het zwaarst waren getroffen:

Slechtst presterende welvaartsmarkten
Slechtst presterende welvaartsmarkten

Het toekomstperspectief is rooskleuriger. Verwacht wordt dat het wereldwijde vermogen in het volgende decennium met 43% zal stijgen en in 2028 291 biljoen zal bereiken. Als de huidige trends zich voordoen zoals verwacht, zou Vietnam waarschijnlijk over tien jaar bovenaan staan ​​met een verbluffende groeipercentage van 200%.

Bron: visualcapitalist.com

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *