Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Centrale banken herhalen fouten uit 2008

Centrale banken dreigen dezelfde fout te maken zoals in 2008/9. Om te redden wat er te redden viel, verstrekte bijvoorbeeld de Fed op grote schaal liquiditeiten aan bedrijven die al eerder insolvabel waren.

De markten beseften van toen af, dat slecht gedrag beloond werd. Sinds 2008 heeft de Fed steeds opnieuw de portemonnee getrokken als het maar even mis dreigde te gaan op financiële markten.

Het resultaat is dat vooral grote bedrijven nu gebukt gaan onder een enorme schuldenlast en dat veel te veel zombie. bedrijven moeiteloos overleven. In de wetenschap, dat de Fed toch wel de helpende hand zou toesteken, hebben bedrijven geen buffer aangelegd, maar schuld opgebouwd.

Nog niet zolang geleden waarschuwde de huidige baas van de Fed ervoor, dat een lage rente onverantwoord risico nemen in de hand werkte, tot veel te hoge assetprijzen leidde en een te snelle kredietgroei bevorderde.

Vandaag de dag steunt diezelfde Jay Powell junk bond ETF’s met liquiditeiten en leent hij liquiditeiten aan insolvente bedrijven. Hiermee beloont hij die slechte bedrijven en de speculanten die geld stoppen in junk bonds. De economie helpt hij er niet mee. In een eerder leven werkte Jay Powell voor Carlyle, een private equitybedrijf.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *