Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zo kun je bij een vermogensbeheerder meer vermogen opbouwen

Wat is dat eigenlijk, vermogensbeheer? Het is een manier om te beleggen in diverse beleggingsproducten en daardoor je geld te laten groeien. Bijvoorbeeld om de studie van je kinderen of kleinkinderen straks te kunnen betalen. Of om extra pensioen op te bouwen voor later. Het is niet zo dat je al een flink eigen kapitaal moet hebben om gebruik te maken van vermogensbeheer. Je kunt al beginnen door maandelijks een bedrag in te leggen dat door de vermogensbeheerder wordt belegd . Veel bekende banken en beheerders bieden dit soort producten aan. Maar voor welke partij moet je kiezen en waarin moet je beleggen? Wat zijn de kosten die de vermogensbeheerder rekent? En wat is de beste vermogensbeheerder? In dit artikel geven we je tips om weloverwogen vermogen op te bouwen met vermogensbeheer.

Waarom een beheerder?
Sparen levert tegenwoordig nog maar erg weinig op door de historisch lage rente die je over je spaargeld krijgt. Als je wat extra geld hebt of maandelijks een vast bedrag kunt missen kan het veel lucratiever zijn om een beleggingsrekening te openen bij een vermogensbeheerder. Samen bepaal je dan een beleggersprofiel dat bij jou past en bij het doel dat je voor ogen hebt.

Wat is doel?
Het is heel belangrijk om je doel te bepalen. Waarvoor heb je straks extra vermogen nodig? Dat kan voor de studie van je kinderen of kleinkinderen zijn. Of voor je oude dag. Maar misschien wil je wel sparen voor een sabbatical, zeiljacht of oldtimer. Het kan ook zijn dat je plotseling beschikt over een aardig bedrag en dat dit geld niet onmiddellijk nodig hebt. Natuurlijk wil je daar dan wel zoveel mogelijk rendement over. Bespreek je beleggingsdoel met je vermogensbeheerder. Het is belangrijk om te bepalen hoe en wanneer je dat doel wilt bereiken en hoeveel risico je daarbij wilt lopen.

Hoeveel risico wil je lopen?
Elke vermogensbeheerder biedt verschillende beleggingsproducten. Als je er niet naar om wilt kijken en tevreden bent met een redelijk rendement over langere tijd is een beheerder  iets voor jou. Maar als je juist gaat voor een hoog rendement in kortere tijd dan beleg je meer speculatief en past een vermogensbeheerder minder.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *