Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Winst nemen is verkeerd !

Een beurswijsheid luidt dat het nooit verkeerd is om winst te nemen. Maar is dat wel zo? Volgens een Amerikaanse hoogleraar Hendrik Bessembinder valt dat nog maar te bezien. Hij heeft uitgedokterd dat de afgelopen 28 jaar 60% van de global stocks minder rendeerde dan de eenmaands treasury. Zijn onderzoek levert ook als resultaat dat slechts 1% van alle bedrijven voor de totale rendementen zorgen. De overige 99% maken het beleggen in aandelen alleen maar nodeloos moeilijk.

Als dit onderzoek uit 2019 inderdaad klopt, dan moet de beleggingsindustrie fundamenteel van koers gaan veranderen. De focus moet niet langer liggen op het beperken van de downside, maar op de mogelijkheid van een extreme upside.

Het draait volgens Bessembinder feitelijk om de lange termijn van de koersen van die 1% superbedrijven. Natuurlijk, die koersen kunnen dalen, maar ze kunnen ook vijfmaal over de kop om daarna nog eens vijfmaal over de kop te gaan.

Deze opstelling past echter niet in het traditionele vermogensbeheer. De beheerder wordt wel afgerekend voor zijn inspanningen de downside te beperken, maar niet op het missen van de extreme upside. Voor het eerste wordt hij beloond en voor het tweede niet gestraft hoewel dat een zeer zware vergissing kan zijn!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *