Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waarom nu beleggen in Europese banksector ?

Er zijn een aantal factoren die pleiten voor beleggingen in Europese banken. Maar vanuit strategisch oogpunt zijn er ook nog voldoende tegenargumenten. Dat stelt Michael Blümke, Senior Portfolio Manager, Ethenea.

Naast meer technische factoren, zoals een brede onderinvestering en het feit dat de recente consolidatiedieptepunten gehandhaafd blijven, zijn het vooral fundamentele redenen die hun overtuigd hebben om te kopen.

Zelfs al is een kritische houding ten aanzien van het bedrijfsmodel van veel banken op lange termijn op zijn plaats, toch zouden zij dubbel moeten kunnen profiteren van het scenario dat ze verwachten. Zij zijn de winnaars van zowel de economische heropening als van de reflatiehandel. Natuurlijk mogen we de verbeterende bijdrage van de looptijdtransformatie als gevolg van de licht stijgende rentetarieven niet overwaarderen. Toch biedt dit enig koersoptimisme voor een sector die slechts onder het gemiddelde heeft deelgenomen aan het koersherstel van de afgelopen 12 maanden. Bovendien zullen de verkiezing van Mario Draghi en de verhoopte politieke stabilisatie in Italië een negatief scenario voor de banken uitschakelen, althans op korte termijn.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *