Wat kunnen beleggers de komende vijf jaar verwachten ?

Hoe ontwikkelt de wereldeconomie zich? Welke rendementen kunnen worden verwacht voor de verschillende activaklassen? Pictet Asset Management’s huidige “Seculiere Outlook” biedt een vooruitblik op wat beleggers de komende vijf jaar kunnen verwachten.

Na jaren van investeerdersvriendelijke ontwikkeling, zouden beleggers de komende vijf jaar geconfronteerd kunnen worden met een scherpere wind. Dit is een van de kernboodschappen van de huidige “Seculiere Outlook” van Pictet Asset Management (Pictet AM). In de zevende editie van de gedetailleerde marktvooruitzichten schetst Chef-Strategie Luca Paolini waar de wereldeconomie op weg is en wat de rendementen van de verschillende beleggingscategorieën zijn.

Lichte recessie verwacht

Volgens het rapport wordt vroeg of laat wereldwijd een lichte recessie verwacht in de komende vijf jaar, veroorzaakt door een mogelijke inzinking van de investeringen. Alle fiscale of monetaire beleidsmaatregelen zijn waarschijnlijk minder effectief dan tien jaar geleden. Tegelijkertijd neemt de globalisering af en kunnen handelsoorlogen de norm worden. Bovendien is een demografische trendomslag te verwachten, resulterend in hogere bestedingen en een lagere neiging om beleggers te redden.

Hoogste rendement verwacht voor hedgefondsstrategieën

De rendementsvooruitzichten zijn het gunstigst op een voor risico gecorrigeerde basis voor hedgefondsen, met een gemiddeld verwacht rendement van 3,7%. Volgens marktstrategen is goud het meest geschikt voor diversificatie. Positieve vooruitzichten zijn onder meer lokale schuldtitels van opkomende markten, Britse aandelen en opkomend Azië, maar negatief voor Europese obligaties, private equity en Amerikaanse aandelen. Volgens de Pictet strategen, bieden de komende jaren zichzelf aan om weg te gaan van de VS in termen van diversificatie – ook vanwege een waardedaling van de dollar.

Voor mondiale, passief beheerde portefeuilles met een weging van 50 procent aandelen en obligaties, voorspelt het rapport dat de gemiddelde opbrengst in de komende vijf jaar zal dalen naar het niveau van de inflatie. Het reële rendement zal dus op nul uitkomen !

De volledige marktvooruitzichten kunnen hier gratis worden gedownload.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.