Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wat biedt Biden voor beleggers?

Een nieuwe Amerikaanse president: waar liggen de kansen voor beleggers?

Naar alle waarschijnlijkheid vindt er begin 2021 een machtswisseling plaats in het Witte Huis. In tegenstelling tot zijn voorganger Donald Trump zal de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zich richten op klimaatbescherming, gezondheidszorg en de strijd tegen COVID-19. eToro heeft een aantal te verwachten gevolgen van deze koerswijziging op een rijtje gezet.

Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: dit jaar staan we op een winst van 98%. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

Eén van de eerste officiële acties van de nieuwe president is waarschijnlijk het opnieuw toetreden tot het klimaatakkoord van Parijs. Biden streeft daarnaast naar het uitrollen van het Clean Energy Revolution-plan, met de ambitie om uiterlijk in 2050 een netto-uitstoot van nul te bereiken. Om deze doelstellingen te bereiken is Biden van plan binnen zijn eerste termijn twee biljoen dollar uit te geven aan het verminderen van koolstofuitstoot en het elektrificeren van de transportsector. Vanuit dit perspectief zijn fabrikanten van elektrische auto’s als Tesla en Nio interessante beleggingen.

Joe Biden heeft aangegeven voort te willen bouwen op Barack Obama’s Affordable Care Act door Amerikanen meer zorgkeuze te geven, de kosten van de gezondheidszorg te verlagen en het gezondheidszorgsysteem te versimpelen. De algemene consensus was dat een overwinning van Trump goed zou zijn voor de farmaceutische industrie, omdat deze bedrijven profiteren van de afzwakking van de Affordable Care Act. Nu de Biden-zege verzekerd lijkt, zijn sectoren als de biotech en gezondheidszorgapparatuur en -dienstverlening goed gepositioneerd om te profiteren van de uitbreiding van de Affordable Care Act.

Edoardo Fusco Femiano, analist bij eToro, wijst er op dat de gezondheidszorgsector een relatief oude economie is die nog steeds gedomineerd wordt door Amerikaanse bedrijven: “De pandemie heeft de dynamiek van de industrie niet veranderd en de waarderingen zijn in de loop der jaren grotendeels stabiel gebleven. De industrie als geheel handelt nu met een koers/winstverhouding van rond de 15, maar binnen de sector zijn er wel verschillen. Biotech handelt ongeveer 10 keer de koers-winstverhouding in 2021, terwijl dit voor bioscience ongeveer 30 keer de koers-winstverhouding is. Beleggers hebben dus meer vertrouwen in het groeipotentieel van bioscience. Het is een interessante sector voor beleggers met een langere investeringshorizon met een sterke focus op dividendrendement, winst en het genereren van cashflow. Gezien de diversiteit van de afzonderlijke bedrijven is het verstandig om te beleggen in de sector als geheel in plaats van te proberen de ‘winnaars’ er tussen uit te pikken.”

Joe Biden’s topprioriteit is de strijd tegen COVID-19, en hij is al bezig met het opzetten van een Corona Task Force. In deze context is het nieuws van Pfizer en BioNTech van groot belang. Welke gevolgen dit heeft voor de markten en wat betekent het voor de beleggers zal nog moeten blijken.

eToro-analist Adam Vettese: “Het nieuws over het vaccin heeft met name gezorgd voor optimisme ten aanzien van aandelen in de reissector. Deze sector is hard getroffen door COVID-19 en vliegtuigmaatschappijen als EasyJet en IAG reageerde sterk op het nieuws. Deze zomer zagen we een beperkte opleving van korte afstandsreizen, maar een vaccin zou de deur openen naar de meer rendabele lange-afstandsbestemmingen en zakenreizen. Hoewel de aankondiging van Pfizer duidelijk een positieve stap voorwaarts is, is er nog een lange weg te gaan.”

Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: dit jaar staan we op een winst van 98%. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *