Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dollar daalt 20% volgend jaar

De wijdverbreide verspreiding van vaccins om de coronaviruspandemie te bestrijden en de aanhoudende monetaire versoepeling kunnen ervoor zorgen dat de Amerikaanse dollar volgend jaar met wel 20% verzwakt, zei Citibank maandag.

“Wanneer levensvatbare, wijdverspreide vaccins op de markt komen, denken we dat dit het volgende been lager zal zijn in de structurele neerwaartse trend van de USD die we verwachten”, schreef de Amerikaanse bank in een onderzoeksnota.

“Gezien deze opzet bestaat de mogelijkheid dat de verliezen van de dollar aanzienlijk worden , waarbij de USD in 2021 mogelijk met maar liefst 20% daalt.”

Moderna Inc zei maandag dat haar experimentele vaccin 94,5% effectief was in het voorkomen van COVID-19 op basis van tussentijdse gegevens van een laat stadium van een klinische proef, en werd het tweede Amerikaanse bedrijf in een week dat resultaten rapporteerde die de verwachtingen ver overtreffen.

Citi’s bearish dollar-visie is ook gebaseerd op speculaties dat de Amerikaanse centrale bank de beleidsinstellingen gemakkelijk zal blijven houden, zelfs als de inflatieverwachtingen stijgen met een economisch herstel, waardoor de Amerikaanse rentecurve steiler kan worden.

“Dit is belangrijk voor FX, aangezien wanneer investeerders in waarde beginnen te roteren, ze steeds meer de Verenigde Staten zullen verlaten, aangezien de waarderingen op zowel de SPX als de USD hoog zijn ten opzichte van de rest van de wereld”, zei de bank verwijzend naar de S&P 500. aandelenindex .SPX en de Amerikaanse dollar.

Of de beurs stijgt of daalt, we kunnen altijd geld verdienen. Wij hebben een volautomatisch systeem ontwikkeld die al het werk uit handen neemt en zonder emoties belegd. Met succes: dit jaar staan we op een winst van 98%. Vraag hier de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *